Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

5 belangrijke punten voor een financieel gezond bedrijf

Op 30 januari 2020
5 belangrijke punten voor een financieel gezond bedrijf

Een financieel gezond bedrijf door slim ondernemen. Hoe krijg je dat voor elkaar? Vaak liggen er genoeg kansen maar heb je geen tijd om deze te benutten. Laat daarom ActivFinance voor je werken. Als jouw sidekick in bedrijfsfinancieringen nemen we de zorgen weg, zodat jij verder kunt gaan met ondernemen! Hieronder bespreken we 5 punten die van belang zijn om je bedrijf financieel fit te houden.

Liquiditeit

Liquiditeit is ongetwijfeld een term waarmee je als ondernemer bekend mee bent. Het geeft aan wat de balans is tussen kortlopende schulden (leningen) en vlottende activa. Je bedrijf is liquide als je op korte termijn aan betalingsverplichtingen kan voldoen. Met andere woorden: een ruime liquiditeit is beter voor je bedrijf.

Cashflow

Het verbeteren van je cashflow is een efficiënte manier om je bedrijf voldoende liquide te maken. Dit toont het verschil tussen de in- en uitstroom van geld. Hoe positiever je cashflow, hoe gezonder je bedrijf en des te zekerder je bent van zorgeloos ondernemen. Een gezonde cashflow is daarom ook een manier om meer financiële ruimte te creëren binnen je bedrijf.

Voldoende werkkapitaal

Cashflow is ook belangrijk voor het werkkapitaal. Dat is het kapitaal dat je bedrijf nodig heeft om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen, zoals het betalen van leveranciers en salarissen. Voldoende werkkapitaal is dus belangrijk om je bedrijf draaiende te houden en er zijn verschillende financieringsvormen om hier aan te komen, zoals een lening bij de bank, het leasen van een bedrijfsmiddel of krediet via een fintech-financier.

Met de juiste financiering kun je jouw bedrijf financieel fit houden

Bereken je solvabiliteit

Een hogere solvabiliteit is beter voor je bedrijf en kredietwaardigheid. Het is namelijk één van de dingen waar de bank naar kijkt bij het goedkeuren van een financieringsaanvraag. Je kunt berekenen hoe solvabel je bedrijf is door het eigen vermogen te delen door het totale vermogen en te vermenigvuldigen met 100 procent. Als de uitkomst 25% of hoger is, dan is je bedrijf voldoende solvabel.

Het is verstandig om voldoende eigen vermogen in je bedrijf stoppen. Dit vormt een financiële buffer bij onverwachte situaties. Wil je meer eigen vermogen vrijmaken als vangnet? Dat kan met bijvoorbeeld een sale & leaseback constructie. Hiermee verkoop je een object om het vervolgens terug te leasen, zodat je meer ruimte hebt op je bedrijfsbalans.

Een gezond bedrijfsrendement

Rentabiliteit laat zien hoe winstgevend jouw onderneming is. Hiermee kun je de verhouding berekenen tussen het inkomen (behaalde winst) en het vermogen dat je als eigenaar hebt gebruikt om dit te behalen. Een gezond bedrijfsrendement is voor iedere ondernemer belangrijk en voor grotere bedrijven des te meer, omdat je dan beter in staat bent om financiële tegenvallers op te vangen.

Op naar een financieel fit bedrijf met ActivFinance

Niet iedereen heeft tijd om in de jaarcijfers te duiken. Wil je toch een financieel fit bedrijf houden? En weten welke financiering het beste bij jouw bedrijf past? Neem dan snel contact op met ActivFinance voor een financieringsscan. Onze adviseurs helpen graag om jouw bedrijf weer de juiste koers te laten varen!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000