Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Banken worden strenger met bedrijfskrediet – ActivFinance helpt je bij kredietaanvraag

Op 17 juli 2020
Banken worden strenger met bedrijfskrediet – ActivFinance helpt je bij kredietaanvraag

Banken verwachten in de loop van dit jaar nog strenger te worden voor ondernemers die geld willen lenen. Dat blijkt uit een enquête die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft gehouden. Een goede voorbereiding wordt dus nóg belangrijker om het komend jaar aan (extra) bedrijfskrediet te komen. ActivFinance zet zich in voor ondernemers in coronatijd. Als intermediair in bedrijfsfinancieringen kennen wij de aangescherpte voorwaarden van de financiers en zorgen we ervoor dat jouw kredietaanvraag zo goed mogelijk wordt onderbouwd.

Aangescherpte voorwaarden

Nederlandse banken zien een hoger risico tegemoet in het verlenen van bedrijfskrediet. Uiteraard spelen de coronamaatregelen hierin een grote rol. Ze verwachten daarom de acceptatievoorwaarden voor een lening de komende maanden nog verder te gaan verscherpen. Hoe ver deze verscherpingen zullen gaan is nog niet altijd even duidelijk maar het is verstandig om rekening te houden met extra vragen en strengere regels als je een kredietaanvraag doet.

Meer vraag naar krediet vanuit mkb

Terwijl de kredietvraag in de loop van dit jaar is afgenomen bij grotere bedrijven, is er bij het midden- en kleinbedrijf nog steeds veel behoefte aan liquiditeit. Kleinere ondernemers hebben door de coronacrisis meer geld nodig voor voorraden en werkkapitaal, en voor het herstructureren van bestaande leningen. En hoewel de banken dus strenger worden, probeert de overheid het makkelijker te maken voor mkb’ers om geld te lenen, bijvoorbeeld door het afschaffen van verpandingsverboden en met regelingen zoals de Klein Krediet Corona (KKC).

Veranderingen in kredietvraag voor leningen aan bedrijven

ActivFinance geeft jouw financieringsaanvraag meer kans

Natuurlijk is jouw bank niet de enige manier om aan een coronafinanciering te komen. Laat je daarom niet ontmoedigen door de strengere regels en schakel de hulp in van ActivFinance. Wij hebben als intermediair toegang tot wel 100 financieringsbronnen en daarmee een breed pallet aan alternatieven. Onze adviseurs helpen je bij het voorbereiden en indienen van een goed onderbouwde kredietaanvraag, met een grotere slagingskans als gevolg. Meer weten? Neem gerust even contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000