Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

De financieringsmarkt verandert en dit is waarom het loont om voor een intermediair te kiezen.

Op 11 juli 2019
De financieringsmarkt verandert en dit is waarom het loont om voor een intermediair te kiezen.

Het Nederlandse financieringslandschap is de afgelopen jaren flink veranderd. De Non-bancaire financiering is in Nederland bijvoorbeeld sterk gegroeid. Met ruim 1 miljard euro aan verstrekte financieringen via de niet-banken is er voor jou als ondernemer meer te kiezen. Dat is positief, want de meeste ondernemers die wij kennen kiezen graag zelf en worden liever niet beperkt in hun keuzemogelijkheden. Profiteer jij al van deze mogelijkheden?

Computer says No

Ondernemers merken dat financiers het proces voor financieringsaanvragen verder aan het versnellen, automatiseren en standaardiseren zijn. Het aanvraagproces vindt steeds vaker online plaats, via het uploaden van gegevens en het beantwoorden van de gestelde vragen. Bij onder andere de banken wordt achter de schermen hard gewerkt aan steeds verder geautomatiseerde en gestandaardiseerde kredietverlening. Vanuit de financiers wordt er steeds meer zelfredzaamheid van jou verwacht. Het direct en in één keer goed verstrekken van de juiste informatie, de inschatting van de financieringsbehoefte en financierbaarheid zijn nog meer van belang dan deze al waren. Heb je hier onvoldoende tijd en aandacht voor? FinancieringsaanvraagDan is de kans groot dat je op je scherm 'computer says no' ziet verschijnen. Iets andere en nette bewoordingen, echter het resultaat is hetzelfde. Dat is zonde, want uit ervaring weten we dat voor bijna elk goed businessplan er een financieringsmogelijkheid in de markt beschikbaar is. Ook bij de grote banken zijn er zeker nog goede financieringsmogelijkheden aanwezig. Maar op dit moment komen ondernemers grote verschillen tegen in snelheid, (des)kundigheid, tarifering, voorwaarden en ook niet onbelangrijk: het persoonlijke contact.

Toegevoegde waarde van een intermediair

Daarom loont het om voor een bedrijfsfinanciering samen te werken met een intermediair. Deze is namelijk de spin in het web, kent de financieringsmarkt en weet waar welke financiering te koop is, schakelt met zowel de financier als accountant of administratiekantoor en heeft regionaal vaak een uitstekend en betrouwbaar netwerk met toegang tot andere soorten expertises. Tijdig aan tafel gaan met de juiste, onafhankelijke mensen is vaak dé oplossing voor het nemen van een goed besluit. Ondernemen doe je samen, juist op de momenten dat je dacht er alleen voor te staan!

Waarom alleen doen als het samen kan?

Intermediair ActivFinanceLaten we de markt voor woonhuishypotheken als voorbeeld nemen. Consumenten oriënteren zich bij hypotheken steeds meer online en een hypotheek afsluiten doen zij het liefst bij een adviseur. Daarbij kiest de consument vaker voor een adviseur bij een intermediair (64%) dan een adviseur van een bank (32%) of verzekeraar (1%). Waarom kiest de consument voor een intermediair? Het onafhankelijk vergelijk van de producten wordt belangrijker. Een klant die bijvoorbeeld binnen loopt bij de ABN AMRO is nog nooit naar buiten gelopen met een Rabobank renteaanbod of productvergelijk. Wij van WC eend……. zijn verkopers van een product. Dat besef is er bij de consument maar inmiddels ook bij de ondernemer.

Bedrijfsfinancieringen

2019 topjaar voor MKBOok ondernemers kiezen steeds vaker voor het intermediair. Deze adviseurs begeleiden jou naar de financieringsvorm die het beste aansluit bij jouw financieringsbehoefte. Door middel van expertise en een uitgebreid netwerk helpen zij in het verkrijgen van de gewenste financiering onder de best mogelijke voorwaarden. Je wordt begeleid bij het kiezen van de juiste financieringsvormen en -partijen. Ondernemers ervaren de intermediair als hun persoonlijke businesscoach bij het bedenken van oplossingen voor financieringsvraagstukken, het opstellen van financieringsplannen, het scherp stellen van een investerings- of ondernemersplan en de communicatie met de geldverstrekker en accountant. Je maakt dagelijks keuzes en die kunnen vergaande financiële consequenties hebben. In dat geval is het fijn om even telefonisch ruggespraak te kunnen hebben met een expert die op de hoogte is van de situatie (zonder jezelf weer opnieuw te moeten voorstellen en het hele verhaal opnieuw te houden). Het regelmatig laten toetsen van de financiële situatie en lopende bedrijfsfinancieringen kan serieuze kostenbesparingen opleveren. Naast financieel voordeel geeft het ondernemers ook vaak rust. Met een goede cashflow en jaarcijfers is het een stuk eenvoudig om in aanmerking te komen voor een financiering. Repareer het dak als de zon schijnt!

Ervaar zelf de rust en ruimte om te ondernemen

Maak gebruik van ondersteuning op het gebied van financiering, kennis en netwerk. Een goede ondernemer kenmerkt zich volgens ons door op het juiste moment de juiste experts in te schakelen zodat je niet alles hoeft te weten. Zowel in het voortraject, om gevoel te krijgen bij de haalbaarheid en de beste aanvliegroute, maar ook na het informatieve gesprek met volledige ondersteuning bij het realiseren van de beste financiering. (Her)financieringsaanvragen worden bij meerdere financiers aangeboden. Dan krijg je als ondernemer het beste gevoel bij de verschillen in rente, voorwaarden en andere zaken die jij graag wilt laten meewegen.

Investeer in een vrijblijvende kennismaking

Benut de zomer goed. De zomer is juist een mooie periode om weer eens echt aan je bedrijf te werken. Om na te denken wat je 'de rest van het jaar’ wil gaan doen. Vaak ontbreekt de tijd om vanuit vogelperspectief naar je bedrijf te kijken en ben je vooral bezig met praktische zaken die je aandacht vragen. Wees ook in de zomerperiode welkom voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking!

ActivFinance helpt je onderstaande vraagtekens weg te halen:

 • Heb je een zakelijke investeringsbehoefte?
 • Loopt jouw rentevastperiode binnenkort af?
 • Speelt er een actuele (her)financieringsaanvraag?
 • Benut je de mogelijkheden van de meest optimale financieringsstructuur?
 • Matchen de afgegeven zekerheden nog met jouw huidige financiering?
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000

Waarom ActivFinance?
 • Persoonlijk contact
 • Snel en gemakkelijk
 • Creatief in oplossingen
 • Het beste netwerk
 • De ideale financiering
 • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000