Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

De Nederlandse economie groeit snel en krachtig uit het corona dal

Op 25 juni 2021
De Nederlandse economie groeit snel en krachtig uit het corona dal

Nu we steeds meer beperkingen van de corona pandemie achter ons kunnen laten, zien we ook al het eerste herstel komen. Sterker nog, de vooruitzichten voor de Nederlandse economie zijn volgens het Centraal Planbureau (CPB) gunstig. Permanente schade blijft beperkt, staat in de nieuwste analyses. De veerkracht van de Nederlandse economie blijft economen hiermee positief verrassen. Ook De Nederlandse Bank kwam al met gunstige berichten over het economische herstel. De verwachting van het groeitempo van de Nederlandse economie is daarbij naar boven aangepast. In maart gingen de economen nog uit van 2,2 procent groei, nu is dat 3,2 procent.

De klap is ongelijk verdeeld

Natuurlijk zijn er ook genoeg ondernemers die het afgelopen jaar in zwaar weer terecht zijn gekomen of hun onderneming zelfs hebben zien sneuvelen. De klap van deze crisis is daarmee ongelijk verdeeld. Vooral jongeren, zzp’ers en flexwerkers verloren hun baan. Sectoren zoals de horeca en de evenementenbranche werden hard geraakt.

Een kortere herstelperiode

Maar hoe verdrietig dat ook is, de schade zou vele malen groter zijn als de economie in een langdurige crisis terecht was gekomen door corona. Nu wordt echter verwacht dat de economie eind dit jaar weer op het niveau van eind 2019 zit. Even ter vergelijking: Na de financiële crisis duurde het zo’n 5 jaar voordat de economie hersteld was. Nu is dat eigenlijk binnen 2 jaar het geval.

De werkloosheid neemt alweer af

Het CBS meldde onlangs een afname van de werkloosheid. Deze ligt alweer bijna op het niveau van voor corona. Dit is natuurlijk ook te danken aan de steunpakketten die door de regering werden samengesteld, om zo ondernemingen draaiende te houden. Hierdoor stijgt de werkloosheid niet tot 5%, zoals eerder werd gedacht, maar wordt nu hooguit 4,1%.

ActivFinance helpt ook jouw onderneming weer op de rit

ActivFinance heeft in de corona periode diverse ondernemers geholpen in de regio Utrecht, de Gooi en Vechtstreek en Almere. Wij kunnen jouw onderneming helpen met een passende financiering voor als je geraakt bent door de crisis, of juist voor als je wilt investeren. Niet alleen de grote economen zijn positief over de toekomst, wij ook! Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van jouw mogelijkheden.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000