Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Financieringsmonitor: het meest behoefte aan vastgoedfinancieringen en corona overbrugging

Op 26 februari 2021
Financieringsmonitor: het meest behoefte aan vastgoedfinancieringen en corona overbrugging

Uit de nieuwe Financieringsmonitor van het CBS blijkt 22% van de mkb-bedrijven behoefte had aan externe financiering in de periode tussen juli 2019 en juli 2020. Dat betekent dat het aantal op hetzelfde niveau lag als het jaar daarvoor. Ook het slagingspercentage lag rond hetzelfde niveau. Een vastgoedfinanciering werd het meest aangevraagd. ActivFinance is jouw financiële expert in Hilversum, de rest van het Gooi en Utrecht.

Veel gelijkenissen met de het jaar 2018-2019

Ook de slaagkans van de financiering ligt op hetzelfde niveau. Het te financieren bedrag is daarbij lager uitgevallen dan het jaar daarvoor. Van alle aanvragen bleek dat 4 op de 5 ondernemers de aangevraagde financiering dan ook (deels) ontvingen. Bij ruim 17% van de financieringen, was die bedoeld om de moeilijke coronatijd door te komen. Dit is gezien de lastige tijd vorig jaar geen verassing. Ook ActivFinance heeft veel ondernemers in de regio geholpen met een coronafinanciering. Wat verder opvalt is dat een bank nog steeds het belangrijkste kanaal is voor een financiering, maar het belang neemt wel af. Banken zijn dan ook strenger geworden. Het aantal non bancaire financieringen blijft echter wel groeien.

Iets meer dan de helft ervoer belemmeringen door corona

Van alle ondernemers met tussen de 2 en 250 werknemers, ervoer 57% belemmeringen vanwege het coronavirus. Van deze groep had 29% vervolgens daardoor behoefte aan een nieuwe externe financiering. Samen met een vastgoedfinanciering was een tijdelijke overbrugging coronavirus de meest aangevraagde financiering. Dit was vooral veel voorkomend in de handel, vervoer en horeca sectoren. Overigens bestonden de coronafinancieringen natuurlijk niet in de gehele periode van juli 2019 tot juli 2020.

ActivFinance zorgt ervoor dat jouw financieringsaanvraag slaagt

Als gevolg van de toegenomen onzekerheid rondom het coronavirus, zijn ook banken strenger geworden met het goedkeuren van financieringen. Veel ondernemers weten de weg naar alternatieve financiering helaas nog lastig te vinden. Tijdens onzekere tijden is het af te raden om afhankelijk te zijn van slechts één financier. ActivFinance heeft echter ruime ervaring met alternatieve financiers in de regio Hilversum, Almere en Laren. Een goede match met een financier is erg belangrijk en daar zorgen wij voor. Zo zorgen wij dat jouw financieringsaanvraag slaagt. Neem daarom gerust contact op met onze experts!

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000