Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Het mkb groeit maar laat nog veel financieringsmogelijkheden onbenut

Op 14 november 2019
Het mkb groeit maar laat nog veel financieringsmogelijkheden onbenut

Het gaat goed met de Nederlandse economie en het aandeel dat het midden- en kleinbedrijf hierin heeft is groter dan ooit. Toch zijn er veel mkb’ers die nog rondrijden met de handrem op hun onderneming. Ze hebben de wil om verder te groeien, maar niet de weg. En dat terwijl het Comité voor Ondernemerschap aanspoort om juist nú te investeren. ActivFinance is de deskundig partner waarmee je dat broodnodige groeivermogen eindelijk kan realiseren. Het zoeken naar een juiste financiering hoeft niet langer het knelpunt te zijn om jouw onderneming de volgende stap te laten zetten!

Lage bedrijfsinvesteringen

De lage bedrijfsinvesteringen zijn volgens het Comité voor Ondernemerschap een knelpunt in het groeivermogen van mkb bedrijven. Dat staat in het Jaarbericht Staat van het mkb 2019. Volgens dit rapport vormen transities zoals verduurzaming, digitalisering en globalisering voor veel ondernemers een grote uitdaging en investeert slechts een klein gedeelte van het kleinbedrijf in R&D, digitalisering, innovatie en internationalisering.

Model voor duurzame productiviteitsgroei - Comité voor Ondernemerschap

Toegang tot financiering

Nederlandse mkb’ers financieren veel investeringen bovendien vanuit hun intern eigen vermogen. Dat is helaas vaak noodgedwongen omdat bedrijven onvoldoende toegang tot een financiering kunnen krijgen. Vroeger stapte je zo binnen bij de huisbank in jouw dorp of stad om te sparren over de toekomst van de onderneming. Ondanks dat dit op sommige plaatsen nog steeds kan, ervaren ondernemers een drempel. En zo blijven de mogelijkheden voor een bedrijfsfinanciering om extra kapitaal aan te trekken helaas onbenut.

ActivFinance opent de deur voor investeringen

Dat kan en moet anders, vinden wij. ActivFinance is jouw sidekick die de deur opent voor ondernemerskrediet of bedrijfskrediet waarmee je kunt investeren in structurele groeiplannen. Wij helpen je dat nieuwe bedrijfspand te realiseren, de nieuwe werkmachines of verbeterde ICT-apparatuur. Ook als het gaat om financieringen waarbij je weinig tot geen zekerheden kunt bieden, zoals investeringen in menselijk kapitaal en digitalisering is ActivFinance een deskundige partner. Samen maken we deze investeringen mogelijk, zodat jouw bedrijf optimaal meebeweegt met transities en groeikansen kan benutten.

Bron: Jaarbericht Staat van het mkb 2019

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000