Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Hoe helpt ActivFinance ondernemers in de snel veranderende financiële sector?

Op 1 maart 2019
Hoe helpt ActivFinance ondernemers in de snel veranderende financiële sector?

Banken veranderen continue hun beleid ten opzichte van het financieren van bedrijven. Mede als gevolg van de kredietcrisis en het verdienmodel van banken is een andere kijk op kredietverlening ontstaan. Het zoeken naar de beste financiering lijkt vaak een langdurig, tijdrovend en ingewikkeld proces. Wij nemen je graag mee in deze ontwikkeling en schetsen hoe ActivFinance voor jou een toegevoegde waarde kan zijn.

Kredietcrisis leidt tot andere klantbediening

De traditionele grootbanken stellen zich vandaag de dag anders op richting mkb’ers. Ze zijn selectiever geworden en vaak niet meer bereid om het volledige investeringsplan te financieren. Deze veranderde houding komt voort uit de kredietcrisis van 2008 en de daaropvolgende recessie. Deze situatie mag zich niet meer herhalen en daarom is er wereldwijd besloten tot een verbeteraanpak in de financiële sector. Banken staan onder een strenger internationaal toezicht en moeten hogere buffers aanhouden om te voorkomen dat ze weer staatsteun nodig hebben.

Deze hogere buffers zijn voor geldverstrekkers lastig te realiseren. Om zo snel mogelijk aan de solvabiliteitseisen te kunnen voldoen beperken de banken hun bedrijfsfinanciering nu zoveel mogelijk tot het bedrag dat zij aan onderpand of zekerheden kunnen krijgen. Als er meer geld nodig is, dan moet de onderneming dat ergens anders vandaan halen. Door deze vorm van risicomanagement hebben geldverstrekkers zelf grip op de hoeveelheid eigen vermogen die zij aan moeten houden. Met als gevolg dat mkb’ers slechts een deel van hun benodigde financiering bij de bank kunnen realiseren. Dit vraagt daarom om een stapeling van financieringen; de bank doet deel A en voor het overige deel verwijzen zij jou door naar andere geldverstrekkers.

Ondernemerskrediet nodig?

Support voor bedrijfsfinancieringen

Meer online, minder begeleiding

Bij (groot)banken gaan financieringen soms tot wel 500.000 euro door een geautomatiseerde pijplijn, waarbij de benodigde informatie in het systeem van de bank wordt geüpload. Vooral bij kleinere leningen tot 250.000 euro mogen accountmanagers van banken niets meer doen en moeten ze doorverwijzen naar ‘het callcenter’. Steeds meer geldverstrekkers zeggen echter dat financieringen tot 500.000 euro standaard worden verstrekt en anders niet. Ze laten er niet meer ambachtelijk een accountmanager naar kijken, maar zeggen: “voer het maar in, onze computer doet de beoordeling”. Aan het einde van het proces is er een medewerker die nog kijkt of het klopt. Het risico van deze aanpak is dat ondernemers geen financiering krijgen, terwijl dat wel zou moeten.

Daarom ActivFinance

Banken gaan niet zomaar mee in de ambities van een ondernemer, terwijl u wel een financiering nodig hebt die aansluit bij de behoefte en levensfase van je onderneming. Uiteraard tegen gunstige condities en voorwaarden. ActivFinance ontzorgt ondernemers in en rondom het aanvraagproces. Online, maar toch persoonlijk. En dankzij onze ervaring weten wij de tijd te beperken die je kwijt bent in dit proces. Bovendien is het prettig om een sparringpartner te hebben op het gebied van financieren.

Zoek je een bedrijfsfinanciering maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je niet de enige. Afgelopen jaren zijn er veel verschillende vormen van bedrijfsfinancieringen bijgekomen met elk zijn eigen voor- en nadelen. Heb je behoefte aan meer overzicht of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000