Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Hoe kun je voorkomen dat je negatieve rente over je spaargeld moet betalen?

Op 28 mei 2021
Hoe kun je voorkomen dat je negatieve rente over je spaargeld moet betalen?

Het is een bijzonder fenomeen: negatieve rente, oftewel betalen om te mogen sparen. Dit geldt vooral voor klanten met een flinke buffer, maar de exacte voorwaarden zijn bij elke bank net weer iets anders. Vanaf 1 juli verlagen de grootste banken van Nederland hun rente. Het kan goed zijn dat je er niet op zit te wachten om te moeten betalen voor je spaargeld. In deze blog bekijken we wat je hierover dan moet weten. Voor al jouw financiële advies in de regio Hilversum, Blaricum óf Utrecht kun je terecht bij ActivFinance.

De spelregels kunnen verschillen per bank

De ING, Rabobank en de Volksbank rekenen een negatieve rente vanaf een spaartegoed van 100.000. Ze kijken hierbij allemaal alleen naar afzonderlijke rekeningen en tellen dus geen bedragen bij elkaar op. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld op zowel je betaalrekening als je spaarrekening een bedrag van 100.000 neer te zetten, zonder dat je hier negatieve rente over hoeft te betalen. Bij ABN zit het iets anders. Daar rekenen ze negatieve rente vanaf een hoger bedrag, namelijk 150.000. Echter tellen ze daar wél de bedragen over meerdere rekeningen bij elkaar op.

Wat zijn nu je opties?

Als je meer dan een ton op je rekening hebt staan, kun je dit bij de meeste banken dus spreiden over meerdere rekeningen. Waar het vroeger zonde was om veel geld op je betaalrekening te laten staan, maakt dat nu dus niks meer uit en komt het juist goed van pas. Ook kun je rekeningen openen bij meerdere banken. Voor ondernemers met veel vermogen is dit überhaupt geen slecht idee om te spreiden. Spreiden over banken, spreiden over rekeningen en spreiden over diverse beleggingscategorieën. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je vermogen te gaan beleggen, als je teveel liquide middelen aanhouden niet ziet zitten. Dit kan in bijvoorbeeld vastgoed, obligaties, aandelen of zelfs cryptomunten.

Investeren in het MKB

Je kunt ook investeren in regionale bedrijven of vastgoedprojecten. ActivFinance krijgt regelmatig financieringsverzoeken die net even iets sneller gefinancierd moeten worden dan een traditionele financier kan waarmaken. Soms bestaat ook de behoefte aan een financieringsmix tussen een externe financier en een investeerder. Bij ActivFinance kun je aangeven wat voor soort investeringen jij wilt doen. Met onze analyse van de onderneming of het project kun je een weloverwogen beslissing maken van het rendement en risico. Je kunt zelf kiezen welk investeringsplan jij steunt, of juist liever overslaat. Zo kun je met jouw geld dus écht jouw steentje bijdragen aan de toekomst van het regionale mkb. De regio herbergt veel parels van ondernemingen.

Klop aan bij ActivFinance voor advies op maat

Ben je op zoek naar kredietwaardige investeringskansen met een aantrekkelijk rendement? Je hebt via ActivFinance de mogelijkheid om te investeren in regionale ondernemingen, waarbij jij als investeerder maandelijks terugbetaling ontvangt in de vorm van rente en aflossing gedurende de looptijd. Over de investering ontvang je een mooi rendement. Daarnaast help je ook de ambities waar te maken van gedreven ondernemers uit de regio. Een win-win. Interesse om hierover van gedachten te wisselen of wil je opgenomen worden in ons investeerdersbestand? Neem dan contact met ons op. ActivFinance is jouw financiële sidekick in de regio Gooi en Vechtstreek, Utrecht en Almere.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000