Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Hoge schulden door corona? Deze overheidslening maakt een herstart mogelijk

Op 18 juni 2021
Hoge schulden door corona? Deze overheidslening maakt een herstart mogelijk

Nu ons land weer opengaat kunnen ondernemers eindelijk verder met ondernemen. Maar hoe geef je je bedrijf een herstart als je een jaar lang geen opdrachten hebt binnengehaald? Of als je geen nieuwe voorraad kunt kopen? Even aankloppen bij de bank voor een lening leidt dan vaak tot een afwijzing. Daarom biedt de overheid nu een doorstartkrediet van maximaal 100.000 euro. Mooi nieuws natuurlijk, en ActivFinance vertelt je hoe je hiervoor in aanmerking komt. Ook voor al je financiële advies in de regio Hilversum, Utrecht en Gooi en Vechtstreek kun je bij ons terecht.

Krediet voor werkkapitaal

De lening is bestemd voor mkb-bedrijven met herstartproblemen omdat hun omzet geraakt is door de coronacrisis. Het gaat om een krediet van maximaal 100.000 euro met een looptijd van maximaal 6 jaar, waarvan het eerste jaar aflossingsvrij. De overheid maakt in totaal 200 miljoen euro aan extra werkkapitaal vrij voor het mkb. Dat geld kunnen ondernemers gebruiken voor het herstarten, uitbreiden of aanpassen van de bedrijfsactiviteiten.

Met name in de sectoren die het hardst zijn getroffen, zoals de horeca en detailhandel, is het steuntje in de rug erg welkom. Uitgerekend voor die bedrijven blijft het namelijk lastig om aan een financiering te komen via de bank. Met deze lening kunnen ze de juridische kosten financieren en weer wat financiële ruimte krijgen. De lening is onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA) en wordt verstrekt en beoordeeld door Qredits, een sociale kredietverlener die zich richt op ondernemers die moeite hebben met het rondkrijgen van een bedrijfsfinanciering.

Voorwaarden

Maar wat zijn de voorwaarden om als ondernemer in aanmerking te komen voor dit herstartkrediet? “We kijken goed naar wat levensvatbaar is of niet,” zegt Qredits in gesprek met BNR. “In dit specifieke geval kijken we ook naar het schuldenakkoord en of dat op een goede manier is gesloten. Daarnaast moet er ook een goed onderliggend bedrijfsplan liggen, zodat de ondernemer weer verder kan.”

Om van het TOA krediet gebruik te maken moet je:

  • In de kern een financieel gezond bedrijf hebben
  • Bindende afspraken hebben met je schuldeisers
  • Gebruikmaken van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Veel ondernemers zijn nog onbekend met de nieuwe regeling. Toch kan deze het verschil maken en een faillissement voor jouw bedrijf voorkomen. Daar wordt bijna iedereen beter van!

ActivFinance is er juist ook als het even tegenzit

Is jouw bedrijf ook geraakt door de coronacrisis? Wil je weten of je in aanmerking komt voor het TOA krediet of wil je meer weten over de WHOA? ActivFinance is ook graag jouw financiële sidekick als het even tegenzit. Onze experts hebben al diverse ondernemers geholpen aan een corona-financiering in de omgeving Hilversum, Utrecht, Weesp en Gooi en Vechtstreek. Een gesprek is altijd vrijblijvend, dus neem gerust contact op!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000