Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Investeer dit jaar nog in een kantoorpand en voorkom extra belastingkosten

Op 10 juli 2020
Investeer dit jaar nog in een kantoorpand en voorkom extra belastingkosten

Overweeg je een kantoorpand aan te schaffen of te financieren? Dan is het verstandig om dat nog dit jaar te doen. Tot 1 januari 2021 kun je namelijk nog profiteren van de lage overdrachtsbelasting. Daarna wordt het tarief met 2 procent verhoogd. Bij ActivFinance leggen we uit wat dit precies betekent én hoe je extra belastingkosten kan voorkomen.

Overdrachtsbelasting voor ondernemers

Wat is overdrachtsbelasting ook alweer? Als ondernemer krijg je hiermee te maken wanneer je een onroerende zaak koopt of krijgt, zoals een bedrijfspand, kantoorruimte of een stuk grond voor woningbouw. Voor woningen geldt een overdrachtsbelasting van 2%, voor niet-woningen is dat 6%. Het verhoogde tarief geldt zowel voor woningen waarin de koper zelf niet gaat wonen als voor bedrijfspanden.

Investeer dit jaar nog in een kantoorpand en voorkom extra belastingkosten

Voorkom 5.000 euro extra belastingkosten

Stel, je koopt dit jaar een kantoorpand met een waarde van 500.000 euro. Daarover moet in 2020 een overdrachtsbelasting van 6% worden betaald, oftewel 30.000 euro. Zou je het pand pas volgend jaar aanschaffen, dan geldt het nieuwe tarief van 8% en bedraagt de overdrachtsbelasting 40.000 euro. Het is dus fiscaal aantrekkelijk om dit jaar nog een investering te doen en zo 10.000 euro extra belastingkosten te voorkomen.

De wetswijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2021. Maar let op: de ingangsdatum is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Op zoek naar een vastgoed financiering? Neem contact op met ActivFinance

Naast de gunstige overdrachtsbelasting zijn er meer redenen om juist nu te investeren in vastgoed. Want ook in tijden dat het economisch wat minder goed gaat is de woningbeleggingsmarkt een stabiele markt gebleken. Meer weten over de financieringsmogelijkheden bij vastgoed? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ActivFinance. Wij zijn jouw financiële sidekick die maatoplossingen en gerichte hulp biedt bij het aanvragen van een vastgoedfinanciering.

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000