Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Nederland geen held in kredietverstrekking: tijd om het mkb te helpen!

Op 15 januari 2020
Nederland geen held in kredietverstrekking: tijd om het mkb te helpen!

Het MKB is de motor van de Nederlandse economie. Toch behoren we niet tot de toplanden als het gaat om de eenvoud van ondernemen. We staan wereldwijd zelfs op een bescheiden 119e plek bij kredietverstrekking. Dat moet én kan beter! ActivFinance is de financiële sidekick die ondernemers in het midden- en kleinbedrijf helpt om de beste financiering te vinden. Want ook het MKB verdient de beste kans op een financiering.

Dieselmotor

Het MKB in Nederland verkrijgt minder financiering dan het Europees gemiddelde, mogelijk een gevolg van de markconcentratie op de financieringsmarkt. We moeten oppassen dat we geen dieselmotor worden. Dat uit zich ook in de Doing Business Ranking van de World Bank Group. Op basis van deze studie scoren we goed als het gaat om bijvoorbeeld handel. Maar voor jonge, innovatieve ondernemers is er weinig ruimte om aan extra kapitaal te komen. Terwijl het juist dit soort projecten zijn die ons land duurzamer en innovatiever maken en de economie weer in een stroomversnelling kunnen brengen.

Economisch gezien staat Nederland er nog steeds goed voor. De groei van nu biedt echter geen garanties voor de groei van morgen – de eerste tekenen dat de conjunctuur weer minder wordt dienen zich al aan. Laten we van de dieselmotor die de kredietverstrekking in Nederland was, een elektrische motor maken!

Nederland op plek 119 in ranking kredietverstrekking

Bron: doingbusiness.org

Kredietverstrekking

De Europese Unie werkt aan een kapitaalmarktenunie met als doel om meer financiële groei vrij te maken. Het financieringslandschap moet uiteindelijk meer gaan lijken op dat in de Verenigde Staten, waar veel bedrijven hun financiering rechtstreeks uit de kapitaalmarkt halen en veel minder afhankelijk zijn van de banken. Deze regels zijn per 2022 van kracht en maken het duurder voor banken om geld uit te lenen, wat betekent dat iedere lening aanvraag nóg kritischer bekeken zal worden. En dat terwijl veel MKB-bedrijven nu al in een moeilijke situatie terecht komen als banken niet meer financieren!

Financieringsmix

Daarom is het belangrijk voor ondernemers om alternatieve financieringsmogelijkheden te onderzoeken om hun bedrijf draaiende te houden. Vandaag de dag zijn er al meer financieringsvormen dan ooit en dat biedt meer flexibiliteit in het verkrijgen van krediet. Maar wat is de beste financieringsmix voor jouw onderneming? En hoe vind je juiste financier?

ActivFinance brengt ondernemer en financier bij elkaar

ActivFinance is specialist in bedrijfsfinancieringen en zet zich elke dag in om de ondernemer en financier nader tot elkaar te brengen. De vaste accountmanager is voor kleinere klanten namelijk verdwenen en aanvragen voor kleine kredieten worden in eerste instantie veelal digitaal ingediend. Voor gezonde investeringsplannen is meestal ook bij de banken een financiering beschikbaar. Een goede voorbereiding is essentieel. Daarom werkt ActivFinance ook graag samen met accountants, administrateurs en bedrijfsmakelaars in de regio. Als sidekick zorgen we dat de financieringsaanvraag snel en zo goed mogelijk onderbouwd wordt ingediend. Het resultaat? Een grotere kans op een succesvolle kredietverstrekking en de mogelijkheid om met jouw bedrijf de volgende stap te zetten!

Benieuwd wat ActivFinance voor jou kan betekenen? Behoefte aan een deskundig partner die eens vrijblijvend de mogelijkheden in kaart brengt? Neem dan gerust contact op!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000