Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Nederland telt voor het eerst meer dan 2 miljoen bedrijven!

Op 14 februari 2020
Nederland telt voor het eerst meer dan 2 miljoen bedrijven!

Het gaat goed met de Nederlandse economie en het bedrijfsleven. Dit maakt Nederland tot een ondernemersland bij uitstek. Op 1 januari 2020 telde Nederland voor het eerst meer dan 2 miljoen bedrijven! Het aantal ondernemingen is vorig jaar met maar liefst 5% gegroeid. Dat is vooral te danken aan zzp’ers, maar ook het mkb heeft een groot aandeel. Dit alles blijkt uit nieuwe data van de KvK over de bedrijvendynamiek. Ben jij zo’n nieuwe, startende ondernemer? ActivFinance is jouw financiële sidekick en kan je helpen met alle soorten financieringen.

Het aantal jonge ondernemers groeit

De snelst groeiende sectoren in 2019 zijn de bouw, gezondheid, detailhandel, horeca en logistiek. De gemiddelde leeftijd van Nederlandse ondernemers is gelijk gebleven, 46 jaar. Wel is de gemiddelde leeftijd van starters iets gedaald naar 35. Het aantal startende ondernemers van 18 jaar en jonger is zelfs met 70% toegenomen! Natuurlijk zijn er in 2019 ook bedrijven gestopt, 131.000 om precies te zijn. Daarentegen werden 230.000 nieuwe bedrijven ingeschreven, waardoor het aantal ondernemingen met 100.000 is gestegen.

ActivFinance opereert in het ondernemendste deel van Nederland

Het aantal ondernemingen groeide het sterkst in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland. Laat dat nou net de regio zijn waarin ActivFinance ondernemers graag ondersteund! Hoewel het bij de meeste nieuwe bedrijven om zzp’ers gaat, blijft het aantal mkb’ers stabiel. Desondanks zijn er ook nog veel mkb bedrijven die nog kansen laten liggen.

ActivFinance is jouw sidekick op financieringsgebied

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het voor jonge, pas begonnen ondernemers lastig is om de juiste keuzes te maken op financieringsgebied. Kies daarom voor een sidekick uit de regio, die je kan begeleiden in de financiële wereld. ActivFinance heeft de kennis én het netwerk om jou aan de best passende bedrijfsfinanciering te helpen. Interesse? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

Bron: KvK bedrijvendynamiek 2019

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000