Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Nederlandse banken scoren steeds beter op beleid voor klimaatverandering

Op 29 oktober 2020
Nederlandse banken scoren steeds beter op beleid voor klimaatverandering

De roep om duurzaam ondernemen wordt steeds groter. En nu veel ondernemers bij hun bank aankloppen om geld te lenen, is het interessant om te weten hoe jouw bank scoort op duurzaamheidsgebied. De Eerlijke Bankwijzer deed hiernaar onderzoek en ziet dat de grote banken in ons land het steeds beter doen qua klimaatbeleid. Bij ActivFinance zien we graag meer aandacht voor het milieu, zowel bij ondernemers als de banken waarmee we samenwerken.

Klimaatverandering

De Eerlijke Bankwijzer deelt cijfers uit aan het investeringsbeleid van de zeven grote Nederlandse banken waaronder ABN-AMRO, de Volksbank en Triodos. Tot de thema’s behoren belastingen en mensenrechten, maar ook het beleid voor klimaatverandering. Investeren deze banken in olie en gas of juist bedrijven met een duurzaam karakter en een lage CO2-voetafdruk?

Van de onderzochte banken scoort De Volksbank een 9, het hoogst uitgedeelde cijfer. Uit het onderzoek blijkt dat deze “alleen leent aan en belegt in duurzame energiebedrijven. Bovendien sluit De Volksbank investeringen in steenkool, olie en gas volledig uit en investeert ook niet in eerste generatie biobrandstoffen.”

Ook Triodos Bank krijgt een 9 als rapportcijfer, oftewel zeer goed. Deze bank “verwacht dat bedrijven rekening houden met klimaatverandering in hun inkoopbeleid en bedrijfsvoering, en afspraken over klimaatverandering opnemen in hun contracten met toeleveranciers.” Benieuwd hoe jouw bank scoort? De volledige scores van de Eerlijke Bankwijzer zijn hier te bekijken.

Grote investeringen nodig

Banken hebben hun klimaatbeleid verbeterd maar er is nog ruimte voor verbeteringOm de risico’s van klimaatverandering te verminderen zijn grote investeringen nodig. Dat beseffen niet alleen steeds meer ondernemers, maar ook de banken. In de afgelopen twee jaar heeft meer dan de helft van de onderzochte banken zijn klimaatbeleid verbeterd. Maar er is nog ruimte voor verbetering. Het rapport roept banken op om van bedrijven te verwachten dat ze hun klimaatbeleid aanscherpen.

Financiering nodig die past bij een duurzaam beleid? ActivFinance is jouw sidekick

Ons advies aan ondernemers? Denk alvast na over een duurzaam businessplan. Niet alleen om je eigen impact op het milieu te verminderen, maar ook om je slagingskans voor een financiering te vergroten en succesvol te blijven. ActivFinance is groot voorstander van milieuvriendelijk ondernemen. Wij helpen je graag met passend advies over wat voor jouw onderneming realistisch en haalbaar is. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Bron: Eerlijke Bankwijzer

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000