Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Op vakantie een briljant idee gekregen? Dan is Innovatiekrediet of Vroegefasefinanciering iets voor jou!

Op 31 juli 2020
Op vakantie een briljant idee gekregen? Dan is Innovatiekrediet of Vroegefasefinanciering iets voor jou!

Het is zomervakantie. Tijd om even te onthaasten. Je kunt je even in een andere omgeving begeven en het werk even aan de kant schuiven. Dat geldt ook als je dit jaar thuis zit tijdens de vakantie. Dit zorgt ervoor dat je hoofd tot rust komt en weer wat ruimte voor ideeën krijgt. Misschien ga je dingen opeens vanuit een ander standpunt zien. Dit kan omdat je creativiteit weer een kans krijgt om naar voren te komen. Op deze manier werk je toch aan je onderneming, zonder er echt ‘aan het werk’ te zijn. Soms komt inspiratie immers uit het niets!

Een bedrijfsfinanciering voor een nieuwe innovatie is lastig

Opeens ontstaat er een nieuw en innovatief idee. Probeer dit altijd voor jezelf zo goed mogelijk op te schrijven of uit te tekenen. Het kan zijn dat er ook een financieringsbehoefte ontstaat om jouw nieuwe plan concreet te maken. Wellicht is naar de bank te gaan voor een zakelijke lening het eerste waar je als ondernemer aan denkt. Vaak blijkt het helaas lastig om een bedrijfsfinanciering te realiseren voor dit doel. Het is voor een bank of andere financier dan ook moeilijk om het risico in te schatten. Het is immers een nieuw idee dat zich nog moet bewijzen. Gelukkig heeft de overheid genoeg subsidieregelingen om ervoor te zorgen dat Nederlandse ondernemers wel blijven innoveren!

Speciale regelingen voor de innovators

Het beste voorbeeld is misschien wel de WBSO subsidie. Vliegende auto's, 3D metaalprinters, energieopwekkende dansvloeren, kinderwagens van 100% gebruikte kunststof, visnetten van zeewier, verpakkingen van biomassa; zomaar een paar (circulaire) voorbeelden van productinnovaties die Nederlandse ondernemers met steun van de WBSO ontwikkelden. Er zijn meerdere regelingen, waaronder het Innovatiekrediet en Vroegefasefinanciering. Het Innovatiekrediet is er speciaal voor de ontwikkeling van veelbelovende innovaties, waar de Vroegefasefinanciering ervoor moet zorgen dat je idee van de planfase naar de startfase komt.

ActivFinance regelt voor jou de juiste financiering

Heb jij nou een uitvinding gedaan of heb je een briljant idee voor een nieuw product? Met een startend bedrijf dat niet ouder is dan 5 jaar en een innovatief idee heeft (startup), kun je enorme groei realiseren en zelfs de wereldmarkt overnemen. Maar geld is noodzakelijk om je product te ontwikkelen en je bedrijf te runnen. Naast startkapitaal kan het zijn dat je bij opvolgende groeifases van je startup ook meerdere financieringsmomenten nodig hebt, dit lukt niet elke startup. ActivFinance weet bij welke financiers jij geld kunt lenen voor innovatie en ontwikkeling. Wij zijn jouw sidekick en een alleskunner voor andere financieringsdoelen. Neem gerust eens contact met ons op om jouw ideeën te bespreken.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000