Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Op zoek naar een nieuw bedrijfspand? Bedenk goed of je wil kopen of huren

Op 28 augustus 2020
Op zoek naar een nieuw bedrijfspand? Bedenk goed of je wil kopen of huren

Steeds meer ondernemers vragen ons of het interessant is om een bedrijfspand te kopen in plaats van huren. Die twijfel ontstaat vaak door de lage rente. Feit is dat zowel een koop- als huurpand voor- en nadelen heeft. Het ligt er helemaal aan wat voor ondernemer je bent en in welke fase je bedrijf zit. ActivFinance neemt beide opties onder de loep, zodat jij straks makkelijker een keuze kunt maken.

Huren als startende ondernemer

Allereerst is het verstandig om goed te kijken naar je eigen situatie. Ben je een startende ondernemer met een bedrijf dat nog in de kinderschoenen staat? Dan is het verstandig om eerst iets te huren in plaats van een hoop geld te stoppen in een bedrijfsruimte. Zo houdt je liquide middelen vrij om te investeren in de onderneming én je hebt de vrijheid om op korte termijn weer een groter pand te huren of kopen zodra je dat nodig hebt.

Meer zekerheid en flexibiliteit

Een ander voordeel van huren, zeker voor de beginnende ondernemer, is dat het meer duidelijkheid en flexibiliteit brengt. Je hoeft geen eigen geld in te brengen en weet precies wat je kwijt bent aan maandelijkse lasten. Grote reparaties en groot onderhoud zijn voor rekening van de verhuurder.

Op zoek naar een nieuw bedrijfspand? Bedenk goed of je wil kopen of huren

Groeit je bedrijf minder snel of weet je zeker dat je voor langere periode op dezelfde plek blijft? Dan kan kopen een aantrekkelijke optie zijn. Anders dan bij huur is een kooppand (uiteindelijk) jouw eigendom en dat geeft je de vrijheid om het aan te passen en in te richten zoals jij dat wil.

Kopen is investeren

Een kooppand kun je laten financieren door de bank of een ander soort financier. Toch zal je een deel van de aanschaf altijd zelf moeten bekostigen. Het is dus verstandig om wat kapitaal hiervoor achter de hand te houden. Een voordeel van het investeren in een kooppand is dat het vrijwel waardevast is en op den duur zelfs meer waard kan worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de locatie en het soort vastgoed. Daarnaast zijn de kosten om een bedrijfspand te financieren (waaronder rente en aflossing) vaak gelijk aan of zelfs goedkoper dan de huidige markthuur.

ActivFinance is jouw professionele sidekick

Heb je interesse in het kopen of financieren van een bedrijfspand of kantoorruimte? Dan is het slim om dat vóór het einde van dit jaar te doen. Houd rekening met een hogere overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2021 voor niet-woningen. Ga echter niet overhaast te werk en laat je goed adviseren. ActivFinance is expert in bedrijfsfinancieringen die als professionele sidekick met je meekijkt en bekijkt wat voor jouw situatie het verstandigst is.

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000