Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Waarom grote én kleine bedrijven steeds vaker voor crowdfunding kiezen

Op 25 oktober 2019
Waarom grote én kleine bedrijven steeds vaker voor crowdfunding kiezen

Crowdfunding is een alternatieve financieringsvorm die steeds vaker voorkomt. Hierbij zorgt een (grote) groep mensen voor de financiële middelen om een investering te realiseren. En het wordt lang niet meer alleen door jonge bedrijven gebruikt. Zelfs een gigant als Philips doet tegenwoordig een beroep op crowdfunding campagnes als financieringsmethode. Niet omdat ze het geld nodig hebben, maar vanwege de andere voordelen die crowdfunding heeft te bieden.

Crowdfunding door Philips

Via crowdfunding platform Indiegogo haalde Philips al ruim 12.000 preorders en 6 miljoen dollar binnen voor hun nieuwe Full HD PicoPix Projector. Early adopters worden benaderd om als eerste deze slimme, innovatieve beamer te bestellen en krijgen daarbij 42% korting. Ook worden ze door Philips meegenomen in het productieproces en gestimuleerd om het product te verbeteren door feedback te geven.

Marktonderzoek

In gesprek met Trouw legt een Philips woordvoerder uit waarom juist zo’n groot bedrijf kiest voor crowdfunding: “Het is de ultieme vorm van marktonderzoek: als mensen daadwerkelijk voor een nieuwe innovatie moeten betalen, kan nog beter worden getest of het product ook zal aanslaan bij een grote lancering.” Bijkomend voordeel van crowdfunding is dat early adopters kunnen uitgroeien tot merkambassadeurs die jouw merk of product promoten.

Ook voor MKB interessant

Grote, gevestigde bedrijven als Philips kiezen steeds vaker voor crowdfunding als financieringsmethode. Toch is het ook voor jonge en kleine MKB-bedrijven interessant om op een slimme manier in te zetten als onderdeel van de innovatie-, marketing- en financieringsstrategie. Het is een goede manier om jouw onderneming op de kaart te zetten en het zorgt voor binding met bestaande (en nieuwe) klanten. Crowdfunding voorkomt bovendien dat je teveel budget besteed aan een product waar geen markt voor is, omdat je het van tevoren kunt testen.

ActivFinance helpt je de juiste financieringsvorm te kiezen

Heb je een zakelijke investeringsbehoefte? Dan is het echt niet nodig om je te beperken tot traditionele financieringsvormen. Wij vertellen je graag over de voordelen van crowdfinance en hoe het kan helpen om jouw ideeën te realiseren. Bij ActivFinance ben je altijd welkom voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking. Wij zijn de onafhankelijke adviseur die kijkt naar de bedrijfsvoering, groeiplannen en huidige financieringsstructuur. Dankzij onze kennis en netwerk begeleiden we je naar de financieringsvorm die het beste bij jou past!

Bron: Trouw

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000