Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Staatsfonds van €2,5 miljard helpt ondernemers met financieren van duurzame projecten

Op 12 december 2019
Staatsfonds van €2,5 miljard helpt ondernemers met financieren van duurzame projecten

De overheid gaat begin volgend jaar van start met miljardenfonds Invest-NL. De staatsinvesteringsbank staat onder leiding van CEO Wouter Bos en maakt in totaal 2,5 miljard euro vrij voor het financieren van innovatieve projecten. Een mooie ontwikkeling, want dankzij het investeringsfonds krijgen veelbelovende, startende bedrijven in Nederland de kans die ze via de bank vaak niet krijgen.

Duurzame projecten

Invest-NL gaat start-ups helpen met het financieren van projecten die Nederland duurzamer en innovatiever maken. Traditionele banken zijn daar niet altijd happig op omdat de investering risico’s met zich meebrengt of niet direct resultaat oplevert. Dankzij het fonds krijgt dit soort projecten toch een kans: 'We geven de energietransitie een belangrijke plek in onze strategie. Bijvoorbeeld CO2-reductie. Dan zijn we niet geïnteresseerd in iets waar veel je winst maakt en nul CO2 reduceert,’ zegt Bos in gesprek met BNR Nieuwsradio. Invest-NL gaat per 16 januari 2020 van start. Voorwaarde is dat het fonds rendement moet maken, aangezien het gaat om publiek geld.

Behoefte aan alternatief

Er liggen in Nederland volop kansen voor mkb-bedrijven om energieprojecten of investeringsobjecten te financieren. Invest-NL laat zien dat er bij ondernemers behoefte is om op een alternatieve manier aan extra kapitaal te komen. Er wordt meer dan ooit gekozen voor financieringsvormen zoals crowdfunding, fintechs of een vroegefasefinanciering.

Invest-NL

Regio Gooi- en Vechtstreek

Regio’s als Amsterdam en Utrecht ontwikkelen zich in hoog tempo naar de internationale top. Ze zetten in samenwerking met hun deelregio’s, waaronder de Gooi- en Vechtstreek, investeringsfondsen op om economische ontwikkeling financieel te stimuleren. Als strategisch partner van Invest-NL zorgen ze ervoor dat bedrijven in Gooi- en Vechtstreek optimaal profiteren van gunstige financieringsvoorwaarden om innovaties en transities sneller van de grond te krijgen.

ActivFinance begeleidt je naar de juiste financiering

ActivFinance is specialist in bedrijfsfinancieringen en denkt graag met je mee over de juiste financiering voor jouw gewenste bedrijfsinvestering. Als sidekick kijken we naar de bedrijfsvoering, groeiplannen en huidige financieringsstructuur van jouw bedrijf en we begeleiden je naar de financieringsvorm die het beste bij jou past! Meer weten? Neem dan gerust contact op. Bij ActivFinance ben je altijd welkom voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking.

Bron: BNR Nieuwsradio

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000