Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

Equipment lease

Materieel financieren voor je bedrijf is via ActivFinance snel en eenvoudig geregeld. Wij bieden flexibele financieringsoplossingen voor equipment lease zoals kranen, containers, bouwmachines, wegtransport en maritiem materieel. In combinatie met verschillende leasevormen zoals operational lease, financial lease en sale & lease back. Met lease heb je grip op de financiering en de kosten. De duur van de financiering is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Dit voorkomt dat de financiering nog loopt als je het bedrijfsmiddel niet meer economisch verantwoord kunt inzetten. Daarnaast hoef je bij lease gewoonlijk geen andere zekerheden in onderpand te geven voor de financiering. Onze specialisten informeren je graag over de mogelijkheden van equipment lease.

Offerte aanvragenContact opnemen

Soorten van equipment lease

Equipment lease is mogelijk voor heel veel verschillende soorten bedrijfsmiddelen. Je kunt voertuigen en verplaatsbare bedrijfsmiddelen leasen. Nieuw of gebruikt, dat maakt niet uit. Belangrijk is dat het bedrijfsmiddel uniek te identificeren is, bijvoorbeeld met een kenteken of serienummer. Ook voor op maat gemaakte machines kun je vaak een lease afsluiten. Lees verder en bekijk hiernaast de mogelijkheden van equipment lease.

Equipment leasing

Hoe werkt lease?

Leasing is een financieringsvorm waarbij je betaalt voor het in gebruik hebben van bedrijfsmiddelen. Dit is geregeld in een leasecontract dat je afsluit bij een leasemaatschappij. Naast bedrijfsmiddelen komen er ook steeds meer leveranciers die jou de producten leveren op basis van een gebruiksrecht. Dit is min of meer te vergelijken met het betalen van huur. Voorbeelden hiervan zijn kantoormeubilair, apparaten en machines. Wanneer het product op een bepaald moment overbodig is, wordt het door de leverancier weer opgehaald. Het voordeel van de leverancier hierbij is dat hij eigenaar kan blijven van de vaak dure grondstoffen die bij de productie zijn gebruikt. Op deze manier kunnen deze hergebruikt worden. Wel zo duurzaam. Jouw voordeel is natuurlijk dat je niet hoeft te investeren.

Zelf calculeren

Leasemaatschappij

Bij leasing financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel. De leasemaatschappij geeft het object via lease aan jou in gebruik of eigendom. Maandelijks betaal je leasetermijnen aan de leasemaatschappij. Afhankelijk van de leasevorm wordt je direct eigenaar van het object, of je bepaalt dit aan het einde van de leaseperiode. Omdat je de waarde van het object in termijnen betaalt, hoef je niet in een keer een grote investering te doen. Dat kan belangrijk zijn omdat je op deze manier werkkapitaal in je bedrijf houdt.

Financial lease

Bij financiële lease sluit je als het ware een lening af. De leasemaatschappij financiert de volledige aanschafwaarde (100% financiering) van bijvoorbeeld de nieuwe machine. Je bent eigenaar van deze machine en betaalt de financiering in termijnen terug. Bij een financial lease draag je eveneens het economisch risico (waardevermindering).

Operational lease

Bij operationele lease blijft de leasemaatschappij juridisch en economisch eigenaar van het object dat je leaset. Je huurt als het ware een object. Bij operational lease kun je ervoor kiezen om naast het gebruiksrecht nog extra diensten zoals onderhoud, reparaties en verzekeringen af te nemen. Aan het einde van de leaseperiode neemt de leasemaatschappij het object weer terug. Of ze bieden jou het object aan voor de op dat moment geldende marktwaarde of een vastgestelde prijs.

Sale and Lease Back

Met sale and lease back verkoop je jouw (roerende) bedrijfsmiddelen, zoals transportmiddelen of bouwmachines aan de leasemaatschappij. Vervolgens verhuren zij deze aan je terug via een leasecontract. Je beschikt daardoor direct over extra liquide middelen. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen bij de aanvraag van een bedrijfsfinanciering. Zo beschik je direct over extra liquiditeit en maak je werkkapitaal vrij voor groei.

Als je een bedrijfsmiddel gaat leasen, dan hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je houdt dus geld over om te ondernemen. Twijfel je welke leasevorm voor bedrijfsmiddelen het beste past bij jouw situatie? Wij denken graag met je mee en leggen de mogelijkheden aan je uit.

Zelf calculeren

Equipment leasing
Mobiliteit
Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000