Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Het aantal duurzame ondernemers stijgt, dit is waarom jij er ook mee moet beginnen

Op 10 augustus 2020
Het aantal duurzame ondernemers stijgt, dit is waarom jij er ook mee moet beginnen

Het aantal bedrijven met een duurzaam karakter neemt toe. Ook in de regio. Vooral jongeren beginnen steeds vaker een onderneming waarin bewust omgaan met milieu belangrijk is en vaak is dit ook succesvol. Bij duurzaam ondernemen staat de balans tussen mens, milieu en de economie centraal. ActivFinance kan hier alleen maar achter staan. Duurzaam ondernemen is de toekomst. We moeten steeds meer weg van de wegwerpmaatschappij. Heb jij duurzame ideeën of wil jij je organisatie juist verduurzamen? Neem gerust contact met ons op voor een gesprek.

De invulling van MVO is voor iedere onderneming persoonlijk

Een term die je vaak voorbij hoort komen tegenwoordig is MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bij duurzaam ondernemen staan de zogenaamde 3 M’s centraal: Mens, Milieu en Maatschappij. Wat duurzaamheid en duurzaam ondernemen voor jouw bedrijf betekend is afhankelijk van de sector. Ook je eigen normen en waarden kunnen daarbij een rol spelen.

Waarom je duurzaam wilt ondernemen

Duurzaam ondernemen (MVO) is niet verplicht, maar het wordt wel steeds belangrijker. Op dit moment verbruiken we meer grondstoffen dan dat de aarde kan aanvullen. Daarnaast kun je als onderneming met een duidelijk duurzaam karakter een streepje voor krijgen bij potentiële klanten, zodat zij ook het idee krijgen dat ze duurzaam consumeren. Uit onderzoeken blijkt dan ook dat mensen de voorkeur geven aan een bedrijf dat duurzaam werkt. Verder wil je als onderneming uiteraard niet geassocieerd worden met negatieve effecten op het milieu zoals uitbuiting en vervuiling, dus door bezig te zijn met duurzaamheid beperkt je hierin de risico’s.

Aan de slag met duurzaamheid? ActivFinance is jouw sidekick

Duurzaam ondernemen kan het beste slagen als dit is opgenomen in de kernwaarden van je onderneming. Als onderdeel van de missie en visie wordt het ook écht en geen trucje. Ons advies is om een duurzaamheidshoofdstuk toe te voegen aan jouw businessplan. Evalueer je plan en gemaakte doelstellingen tussentijds regelmatig, zodat je tijdig kunt bijsturen. Duurzaam ondernemen is niet zomaar een modeverschijnsel, maar een cultuurverandering in je bedrijf. Bij het maken van een grote stap, is het fijn om met iemand te kunnen sparren.

Het kan zijn dat er investeringen nodig zijn om te verduurzamen en dat je hiervoor een passende financiering nodig hebt. ActivFinance helpt je graag met een passend advies over wat voor jouw onderneming realistisch en haalbaar is. Neem daarom gerust contact op met onze adviseurs!

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000