Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Een toekomstbestendige onderneming verdient aan de financiering

Op 24 juli 2020
Een toekomstbestendige onderneming verdient aan de financiering

De overgang naar een duurzame economie klinkt in eerste instantie vrij abstract. Hoe geef je aan zoiets in de praktijk handen en voeten? De klimaatdoelen zijn erg ambitieus, dus daarvoor moet veel gebeuren. Dan is het extra belangrijk om, ook ondanks de huidige uitdagende economische situatie vanwege Covid-19, gefocust te blijven op het verduurzamen van het bedrijfsleven. Om de klimaatdoelen te realiseren is het voor de Nederlandse economie erg belangrijk dat het midden en klein bedrijf (mkb) sterk en veerkrachtig is. ActivFinance kan jouw onderneming helpen om niet alleen de coronatijd zo goed als mogelijk door te komen, maar ook om duurzaam vooruit te kijken.

Er is bereidheid voor verduurzaming

De afgelopen maanden heeft het kabinet samen met MKB-Nederland in kaart gebracht wat de afspraken uit het klimaatakkoord betekenen voor het mkb. Het blijkt dat het mkb een grote bereidheid heeft om bij te dragen aan de verduurzaming en de energietransitie, dus dat is goed nieuws. Echter, hebben bedrijven daar wel ondersteuning bij nodig, omdat veel ondernemers nu druk genoeg zijn met het gezond houden van hun bedrijf. Daarnaast zijn de buffers afgenomen en hebben ondernemers daardoor op dit moment minder ruimte om investeringen te doen voor verduurzaming.

De juiste financiering is belangrijk

Verduurzaming van een bedrijfspand of wagenpark, bijvoorbeeld met elektrische auto’s, vereist natuurlijk behoorlijke bedragen die ondernemers vaak niet zomaar hebben liggen. Dit alles komt dan ook nog eens naast de normale bedrijfsactiviteiten. Maar dit betekent niet dat investeringen in verduurzaming onaantrekkelijk hoeven te zijn. Investeren in verduurzaming van jouw bedrijfspand(en) en mobiliteit is goed voor het milieu én voor jouw bedrijf. Wij noemen dat winst op alle fronten. Deze investering(en) kun je voor 100% gefinancierd krijgen. Met de juiste financiering kan je direct al geld besparen.

Het ministerie gaat daarom kijken of ze bij lopende initiatieven kunnen helpen met de financiering voor het mkb door middel van Invest-NL. Hier staat klimaatfinanciering en het mkb centraal. Daarnaast gaat het ministerie helpen om ondernemers een beter inzicht te laten krijgen in wat de klimaatdoelen van hen vraagt. Hierdoor is snel duidelijk in welke situatie een bedrijf zich bevindt, wat haalbare mogelijkheden zijn hoe de overheid daarbij kan helpen. Er zijn al verschillende goede duurzame investeringstools beschikbaar, waar ondernemers vaak het bestaan nog niet vanaf weten.

ActivFinance is jouw duurzame sidekick

Wil je graag jouw onderneming verduurzamen, maar kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Schakel dan de hulp in van ActivFinance. Onze adviseurs helpen jou te verduurzamen op het niveau dat voor jou realistisch en haalbaar is. We brengen de mogelijkheden van jouw onderneming in kaart. Een toekomstbestendige onderneming verdient aan de financiering.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000