Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Utrecht gaat advies voor verduurzaming bedrijfspanden deels subsidiëren

Op 8 januari 2021
Utrecht gaat advies voor verduurzaming bedrijfspanden deels subsidiëren

De verduurzaming van een bedrijfspand of wagenpark vergt vaak aanzienlijke bedragen die jij als ondernemer niet zomaar zelf op tafel kunt leggen. Dat zegt niet dat de investeringen in verduurzaming per definitie onaantrekkelijk zijn. Immers: wie de investering over langere tijd kan uitsmeren, met de juiste financiering, kan de energierekening al direct zien dalen. Het betekent wel dat er nadrukkelijker gekeken moet worden naar het achterliggende financieringsvraagstuk. Om de klimaatdoelen te kunnen halen moet de transitie voor iedereen haalbaar en betaalbaar zijn. Gelukkig helpen in sommige gevallen overheden een handje mee.

Ook Gemeente Utrecht helpt ondernemers

Uit een impacttoets blijkt dat het mkb een grote bijdrage kan en wil leveren aan de transitie, maar dat het mkb daarbij wel goede ondersteuning nodig heeft. Door de coronacrisis is het bovendien voor mkb ondernemers lastiger om op korte termijn te investeren in verduurzaming. De gemeente Utrecht wil het verduurzamen van gebouwen verder stimuleren. Om bedrijfspanden duurzamer en milieuvriendelijker te maken is een passend en op maat gemaakt advies nodig. Dit advies wordt door de gemeente Utrecht vanaf 1 februari 2021 deels vergoed, om zo de drempel lager te maken.

Ga voor een advies van experts

Om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen wordt er van iedereen een bijdrage verwacht. Bij het effectief verduurzamen van een bedrijfspand hebben ondernemers specialistisch advies nodig. Ze kunnen de vragen voorleggen aan experts. Om ondernemingen te ondersteunen wil de gemeente Utrecht de helft van de advieskosten gaan vergoeden. Hier zit wel een maximum aan. Voor een individuele subsidieaanvraag ligt dit op € 5000 en voor een collectieve aanvraag is dat € 20.000.

Voer het verduurzamingsadvies binnen een jaar uit

Dat de advieskosten de helft lager worden is natuurlijk aantrekkelijk. Je moet dan wel rekening houden met de uitvoeringsplicht. Binnen een jaar zal het bij het energieloket verkregen advies uitgevoerd moeten worden. Natuurlijk zijn hier ook uitzonderingen voor, zoals als het advies bijvoorbeeld niet haalbaar is. Ook bij andere zwaarwegende redenen geldt deze nakomingsplicht niet. De gemeente Utrecht heeft totaal € 100.000 gereserveerd om ondernemers te helpen.

Start jouw weg naar verduurzaming bij ActivFinance

ActivFinance kan je helpen om te verduurzamen op een niveau dat voor jou haalbaar is. Daarbij brengen we de mogelijkheden van een financiering voor jouw onderneming in kaart. En we onderzoeken via ons netwerk uiteraard ook de beschikbare subsidies voor energiebesparende maatregelen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze adviseurs!

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000