Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Ook investeringen in equipment financier je eenvoudig via ActivFinance

Op 11 december 2020
Ook investeringen in equipment financier je eenvoudig via ActivFinance

Als ondernemer is het verstandig om te kijken naar cijfers maar je materieel is net zo belangrijk om goed zaken te blijven doen. Misschien is dat oude bestelbusje aan vervanging toe, of kun je investeren in verdere automatisering en slimme ICT-toepassingen. Maar wat zijn de mogelijkheden en waar vindt je de beste lease oplossing? Dat is een vervelend, tijdrovend gedoe dat je beter aan een expert kan overlaten. ActivFinance neemt het regelen van een bedrijfsfinanciering voor je uit handen en is tevens jouw vaste aanspreekpunt voor alle investeringen in equipment.

Wat is equipment lease?

Equipment lease is het financieren van bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfsauto, graafmachine of zonnepanelen. Door een object voor je bedrijf te leasen in plaats van te kopen hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je bepaalt immers zelf hoe lang je wilt leasen en hebt op deze manier meer grip op de kosten (vast maandbedrag). Zo houdt je geld over om te ondernemen, terwijl je het object gewoon kan gebruiken.

Equipment financieren via verschillende leasevormen

Vrijwel elk bedrijfsmiddel is te financieren via equipment lease. Dat kan in verschillende vormen:

  • Financial lease - Net als een leaseauto kun je een object aanschaffen via een financial lease. Je sluit dan als het ware een lening af bij de leasemaatschappij, bent meteen eigenaar en betaalt de financiering in termijnen terug.
  • Operational lease – Een operational lease lijkt op een langdurige huur. Je betaalt een vast bedrag per maand om het object te mogen gebruiken en de leasemaatschappij neemt het object aan het einde van de huurperiode weer terug. Bij netto operational lease heb je vaak wel de mogelijkheid om het bedrijfsmiddel aan het einde van de looptijd tegen de dan geldende marktwaarde over te nemen.
  • Sale & lease back – Met een sale and lease back verkoop je jouw bedrijfsmiddelen aan de leasemaatschappij om ze vervolgens terug te leasen. Een goede manier om extra liquiditeit vrij te maken in je bedrijf.

Snel en eenvoudig equipment leasen kan bij ActivLease

Ontdek de best passende financiering

ActivFinance kijkt naar de verschillende mogelijkheden voor het leasen van materieel en wat de best passende financiering is voor jouw bedrijf. Door een goede samenwerking met verschillende type financiers hebben we een compleet overzicht van alle in Nederland relevante leasepartners voor auto's, bedrijfswagens, bedrijfsmiddelen, materieel en equipment. Zowel nieuw als gebruikt. Dien bij ons jouw aanvraag in, en je weet vaak binnen 48 uur waar je aan toe bent en wie het beste tarief en voorwaarden heeft.

ActivFinance is jouw vaste aanspreekpunt

We zijn graag de betrokken sidekick die op de hoogte is van jouw bedrijfssituatie en die altijd de optimale deal weet te vinden. Met ActivFinance als jouw aanspreekpunt hoef je je bovendien niet telkens weer voor te stellen aan geldverstrekkers of leasemaatschappijen en kun je het optimaal voorbereiden van een financieringsaanvraag aan ons overlaten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van equipment lease of gewoon eens aanhoren wat wij voor je kunnen betekenen? We gaan graag met je in gesprek!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000