Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Waarom het juist nu slim is om te investeren in vastgoed

Op 26 juni 2020
Waarom het juist nu slim is om te investeren in vastgoed

Steeds meer ondernemers investeren in vastgoed, zoals een appartement of woning. En dat is niet zo gek. Door de lage rente levert het geld op je spaarrekening tegenwoordig amper nog wat op. In sommige gevallen kost het zelfs geld, omdat de vermogensrendementsheffing (de spaartaks) hoger is dan de spaarrente. Juist daarom is het zo slim en interessant om je vermogen te investeren in onroerend goed, ook nu het wat minder gaat met de economie. Want wie tijdens een recessie blijft investeren, plukt daar op lange termijn de vruchten van. ActivFinance vertelt je graag waarom.

Anticyclisch investeren

Traditioneel houden we in krappe tijden de hand op de knip. Dat is niet altijd slim. Ook in crisistijd is de woningbeleggingsmarkt een robuuste markt gebleken. De afgelopen weken is er meer dan € 800 miljoen geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen! Dat noemen we anticyclisch investeren. Tijdens de vorige crisis bleek al dat huurwoningen een stabiele belegging zijn als het economisch minder goed gaat.

Passief inkomen

Een groot voordeel van een vastgoedinvestering is dat het voor direct rendement zorgt. De huurinkomsten vormen een passief inkomen, dat je wekelijks of maandelijks genereert zonder er een directe inspanning voor te hoeven doen. Een voordeel is ook dat vastgoed redelijk waardevast is. Sterker nog, de waarde van je pand kan door vraag en aanbod stijgen en daarmee ook de opbrengsten. Dat biedt extra financiële zekerheid dat je bij andere investeringen niet altijd hebt.

Juist nu het wat minder gaat met de economie is het slim én interessant om je vermogen te investeren in onroerend goed.

Belastingvoordeel

Als je investeert in vastgoed, profiteert je ook van belastingvoordeel. Over de maandelijkse huurinkomsten hoef je namelijk geen belasting te betalen, mits het vastgoed in box 3 valt. De overheid zet een offensief in op de box 3 belegger. Dat blijkt uit de kabinetsplannen. De belasting van onbelast box 3 vastgoed is veel hoger dan vastgoed met lening. Het wordt juist interessanter om het box 3 vastgoed te financieren. Dus verantwoord lenen en eventueel verder beleggen in vastgoed loont zeker.

Laat je adviseren

Een passieve inkomstenstroom is natuurlijk prettig, maar het investeren in vastgoed brengt ook risico’s met zich mee. Wat zijn bijvoorbeeld de voorwaarden van de hypotheek? Hoeveel eigen vermogen heb je nodig en welk gedeelte van de koopsom kun je financieren? En wat gebeurd er als het pand ineens leeg komt te staan? Allerlei vraagstukken die belangrijk zijn om je als (beginnend) vastgoedbelegger op te oriënteren en over te laten adviseren.

ActivFinance voor jouw vastgoedbelegging

Heb je interesse in het kopen van een beleggingspand? En wil je een deel hiervan financieren? ActivFinance is de financiële sidekick die je hierbij helpt. Als intermediair hebben we toegang tot een breed aanbod financieringsbronnen en geldverstrekkers, zodat we altijd een financiering vinden die het beste bij jou past. Ook werken wij samen met goede en betrouwbare experts. Bijvoorbeeld financieel planners die jouw financiële situatie van nu en in de toekomst in kaart brengen en fiscalisten die jou precies kunnen vertellen of een B.V. een beter alternatief is voor box 3 vermogen. Benieuwd wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000