Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Bespaar kosten en benut kansen met slim voorraadbeheer

Op 2 april 2021
Bespaar kosten en benut kansen met slim voorraadbeheer

Het lijkt zo aantrekkelijk: een grote voorraad achter de hand hebben. Maar is dat wel zo? Het geld dat je hebt geïnvesteerd zit misschien voor lange tijd vast in producten die je niet verkoopt. En dat heeft weer risico’s voor de liquiditeit en groeikansen van je bedrijf. Zeker nu productieketens over de hele wereld onvoorspelbaar zijn geworden. Hoe ga jij om met de inkoop van je voorraad? En als je tot de conclusie komt dat je meer in voorraad moet investeren: heb je al eens gedacht aan een voorraadfinanciering? ActivFinance geeft je een paar tips hoe je met slim voorraadbeheer kosten kan besparen en toch verder kan blijven investeren.

Plaats op tijd extra bestellingen

Nu de economie wereldwijd weer begint aan te trekken blijkt er een tekort te zijn aan allerlei grondstoffen en materialen. Denk aan hout en koffie, maar ook batterijen en zonnepanelen. Grote kans dat deze schaarste de komende jaren aanhoudt en de inkoopprijzen opdrijft. Houd daarom de levertijden van je producten goed in de gaten en plaats op tijd extra bestellingen. Daarmee voorkom je lege schappen of een prijsverhoging voor je klanten.

Optimaliseer je voorraad

Probeer inzicht te krijgen in de optimale omloopsnelheid voor je bedrijf. Oftewel, een goede balans tussen je omzet en de waarde van je voorraad. Je wil immers geen nee verkopen, maar teveel onverkochte voorraad kost geld en belemmert je cashflow. Met een goede balans kun je tijd en geld besparen. Je hebt dan altijd voldoende voorraad om aan de vraag van je klanten te kunnen voldoen en je artikelen blijven niet te lang liggen.

Bespaar kosten en benut kansen met slim voorraadbeheer

Benut kansen met een voorraadfinanciering

Soms dienen er zich kansen aan die je als ondernemer wil benutten. Bijvoorbeeld als het tijdelijk veel drukker is of als je producten ineens beter verkopen dan verwacht. Dan is het handig als je het geld hebt om daarvan te kunnen profiteren. Een voorraadfinanciering kan in dat geval uitkomst bieden. Dit is een zakelijke lening waarmee je direct een flinke voorraad kan inkopen en zo omzet kan genereren.

Financiële ruimte voor je bedrijf nodig? Ontdek de mogelijkheden bij ActivFinance

Wil je extra voorraad inkopen, maar weet je niet welke financiering het beste past bij jouw bedrijf? Je hoeft er niet alleen voor te staan! ActivFinance is de financiële sidekick die met je meekijkt en verder op weg helpt. Voor zakelijk krediet in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Hilversum, Utrecht en Almere vinden wij de oplossing voor jouw financieringsbehoefte. Onze adviseurs kunnen binnen ons netwerk snel schakelen en regelen de best passende bedrijfsfinanciering. Dus twijfel niet maar bel of mail ons voor een quick scan, dat is geheel vrijblijvend!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000