Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Geef je bedrijf een boost: bespaar geld met duurzaam ondernemen

Op 19 maart 2021
Geef je bedrijf een boost: bespaar geld met duurzaam ondernemen

Steeds meer ondernemers willen hun bedrijf verduurzamen. Gezien de huidige situatie biedt dat uitdagingen, maar zeker ook kansen. Waarom is het zo belangrijk dat jouw bedrijf (straks) voldoet aan de klimaateisen en meekan in de nieuwe economie? En wat levert dat nou eigenlijk op? In deze blog brengen we je op de hoogte én ontdek je wat ActivFinance voor je kan betekenen bij het verduurzamen van jouw onderneming.

Het verduurzamen van je bedrijfspand

Het verduurzamen van bedrijven is nodig om onze klimaatdoelstellingen te behalen. De overheid wil uiteindelijk alle gebouwen energiezuinig maken. Per 1 januari 2023 moet ieder kantoor al minimaal Energielabel C hebben. Maar verduurzamen heeft niet alleen een maatschappelijke behoefte. Schone energie geeft je bedrijf een groen imago en wordt door de overheid minder belast. Zo kun je met het gebruik van elektrische machines en duurzame warmtebronnen zoals zonnepanelen de energierekening flink omlaag brengen.

Subsidie voor duurzame ondernemers

Verduurzaming van je bedrijf gaat natuurlijk niet vanzelf. Dat kost tijd en geld. Gelukkig zijn er meerdere subsidieregelingen waarmee de overheid je tegemoet komt, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Energie-investeringsaftrek (EIA). Daarmee kom je in aanmerking voor belastingvoordeel als je je bedrijfspand laat isoleren of een duurzaam bedrijfspand bouwt. Benieuwd voor welke subsidies jouw bedrijf al in aanmerking komt? ActivFinance kijkt graag met je mee.

Fondsen en initiatieven

In de regio van ActivFinance, zoals Flevoland, Almere en Utrecht zijn er bovendien fondsen en initiatieven die duurzame ondernemers ondersteunen. Daarnaast is er de CO2-Prestatieladder, een meetinstrument dat bedrijven en gemeenten helpt bij het verminderen van hun energieverbruik en CO2-uitstoot. Aan de hand daarvan werkt de gemeente Hilversum bijvoorbeeld aan energiezuinig werken, rijden en verwarmen.

Stap over op een elektrische bedrijfsauto

Bij het verduurzamen van je bedrijf hoort natuurlijk ook die bestelbus waarin je rondrijdt. Die is vast eens toe aan vervanging. Dan is het slim om alvast de overstap van diesel naar een volledig elektrische bedrijfswagen te overwegen. Dat is voordeliger in verbruik en onderhoud, én je kunt straks blijven ondernemen in steden met milieuzones. Bovendien kun je sinds kort gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Daarmee ontvang je tot wel 5.000 euro korting bij het kopen of leasen van een emissievrije bestelauto.

Meer weten? Lees verder over de subsidie of neem contact op met de leaseadviseurs van ActivLease.

Subsidie elektrische bedrijfsauto

Een duurzaam pand financieren

Ook ActivFinance geeft je graag een steuntje in de rug. Want niet alleen de overheid, maar ook financiers gaan steeds meer letten op de CO2-voetafdruk van je bedrijf. Grote kans dat je een duurzaam pand straks beter en tegen lagere kosten kunt financieren. Benieuwd wat je kan besparen en verdienen met een duurzaam bedrijfspand? Neem contact op met ActivFinance en voer samen met ons de gegevens van je gebouw in. Je krijgt dan meteen inzicht in de mogelijkheden, inclusief een indicatie van de investering en terugverdientijd.

Verduurzamen? Laat je adviseren en financieren door ActivFinance

Wil je graag een stap zetten in het verduurzamen van jouw onderneming? Bel of mail ons. ActivFinance is dé financiële expert in de regio Gooi en Vechtstreek, Weesp, Utrecht en Almere. Wij financieren de verduurzaming van je bedrijfspand, innovatieve project of andere klimaat neutrale investering. Graag gaan we samen met jou in gesprek over de mogelijkheden op het gebied van verduurzaming, circulair ondernemen én de beste financieringsmogelijkheden.

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000