Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Ben jij al op de hoogte van speciale fondsen voor innovatieve ondernemers?

Op 12 maart 2021
Ben jij al op de hoogte van speciale fondsen voor innovatieve ondernemers?

Echte innovatie in je onderneming gaat niet vanzelf. Daar is vaak veel tijd en geld voor nodig. Gelukkig is er ondersteuning voor innovatie die ondernemers verder helpt. Als jij een innovatief idee hebt, wat ook de regio vooruit kan helpen, dan sta je er dus niet alleen voor. Ook in de regio van ActivFinance, zoals Hilversum, Utrecht of Almere,  bestaan er initiatieven die geld beschikbaar kunnen stellen bij een innovatief idee. Zo heb je fondsen die speciaal zijn opgericht voor duurzaamheid, of juist voor technologische ontwikkeling.

Fonds voor innovatie in Flevoland

In de regio Almere en Flevoland is er bijvoorbeeld het initiatief Horizon. Dit is een regionale ontwikkelingsmaatschappij die Flevolandse ondernemers die willen groeien ondersteund. Zij beheren verschillende fondsen die zijn gericht op bedrijfsgroei, waarbij sprake is van technologische innovatie. Dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie is er 13,3 miljoen euro beschikbaar. Zo kun je voor jouw onderneming een financiering krijgen tussen de 50.000 euro en 400.000 euro.

Duurzaamheidsfinanciering in Utrecht

Ook in de regio Utrecht zijn er speciale fondsen om ondernemers te ondersteunen. Zo is er het Energiefonds Utrecht, wat opgericht is door de gemeente en provincie Utrecht. Dit fonds is speciaal opgericht om duurzame projecten in de regio te stimuleren. Dit kunnen zowel projecten zijn waar energie wordt bespaard, als projecten waar hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt. Dit fonds heeft al 55 miljoen geïnvesteerd in duurzame projecten!

SPOT 035

Het uitgangspunt van SPOT 035 is een laagdrempelig digitaal en fysiek platform dat mkb-ondernemers helpt hun digitale strategie vorm te geven. Ook geeft 'SPOT 035' voorlichting over de mogelijkheden, helpt bij het opstellen van een digitaliseringsstrategie en begeleidt ondernemers naar realisatie en financiering van die strategie. Daar betrekt SPOT 035 het netwerk bij van digital frontrunners uit de regio, studenten en kennisinstellingen. Het platform verbindt bovendien bestaande initiatieven, programma's en netwerken aan elkaar. De MKB-deal 'SPOT 035' geeft een flinke impuls aan digitalisering van het brede mkb in de regio Gooi en Vechtstreek.

ActivFinance zorgt voor een geschikte en passende financiering

Veel ondernemers zijn helaas nog niet op de hoogte van dit soort fondsen en initiatieven in hun regio. Dit terwijl ze juist bedoeld zijn om de regio vooruit te helpen en op de kaart te zetten. ActivFinance is dé financiële expert in de regio Gooi en Vechtstreek, Weesp, Utrecht en Almere. Heb jij innovatieve of duurzame plannen en ben je op zoek naar een financiering? Wij zorgen voor een goede match en een optimale voorbereiding, zodat jouw financieringsaanvraag slaagt. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000