Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Dag van de Arbeid 2020: voor de helden van Nederland

Op 1 mei 2020
Dag van de Arbeid 2020: voor de helden van Nederland

Op 1 mei vieren we de Dag van de Arbeid. Dat is bijna overal in Europa een officiële feestdag maar niet in Nederland. Hier is slechts een kleine groep ambtenaren en de werknemers van vakbonden vrij. Voor de rest is het voor het leeuwendeel in ons land, letterlijk, een dag van arbeid. Maar door de coronacrisis staat voor veel mensen hun normale werkdag compleet op zijn kop. Daarom staat ActivFinance op deze Dag van de Arbeid stil bij het werk dat ons land nu draaiende houdt.

De 8-urige werkdag

De Dag van de Arbeid ligt aan de basis van onze 8-urige werkdag, die in Nederland begin 20e eeuw werd ingevoerd. En tot op de dag van vandaag is dat de standaard. Het is een soort norm om de werkbelasting te beperken. Het doel van de 8-urige werkdag werd als volgt uitgedrukt; acht uren voor arbeid, acht uren voor vrije tijd en acht uren voor rust. Een gelijke verdeling van de dagdelen dus, want dat zou het meest geschikt zijn voor de maatschappij zoals deze toentertijd bestond.

Niet meer de standaard

Maar momenteel is de 8-urige werkdag even niet de standaard. Het zorgpersoneel en andere vitale beroepen maken overuren. Anderen moeten noodgedwongen thuiswerken en zien hun collega’s alleen op afstand. Terwijl kappers en andere contactberoepen verplicht zijn gesloten en juist geen uren mogen maken. Zoals we inmiddels weten zitten veel ondernemers in onzekerheid. Ook werknemers en ZZP’ers worden getroffen door de coronacrisis. Tegelijkertijd zien we een enorme creativiteit ontstaan bij ondernemers en een gevoel van solidariteit bij de inwoners van onze geweldige stad en regio. Denk bijvoorbeeld aan al die initiatieven waarbij opgeroepen wordt je lokale ondernemer te steunen!

Dag van de Arbeid 2020

Wat brengt de toekomst?

De coronacrisis houdt ons dagelijkse leven ondertussen al een aantal weken ‘on hold’. Toch durven we voorzichtig vooruit te kijken naar wat de toekomst ons na de crisis zal brengen. Staan we voor grote veranderingen of is het straks weer ‘business as usual’? Angst voor de toekomst is zinloos want die laat zich niet zomaar voorspellen. In afwachting van die toekomst kunnen we al wel 5 economische trends voorzien: de positie van de werknemer verzwakt (tijdelijk), digitaal is het nieuwe normaal, thuiswerken wordt aantrekkelijker, we kopen meer lokaal en een herwaardering van bepaalde beroepen.

De helden van Nederland

Deze Dag van de Arbeid staat wat ons betreft in het teken van alle helden van Nederland. De ondernemers, werknemers en iedereen die werkzaam is in vitale beroepen. Alle mensen die dagelijks hun bed uitkomen om ons land draaiend te houden. En die dat jarenlang hébben gedaan. Samen hebben we van Nederland een geweldig mooi land gemaakt, waarin we goed kunnen leven en werken. En daar mogen we trots op zijn!

ActivFinance denkt met je mee, samen staan we sterk!

Ook in deze moeilijke tijd is ActivFinance jouw financiële sidekick. Heb je als ondernemer te maken met liquiditeitsproblemen? Wil je weten wat je kunt doen om grip te houden op de situatie? Of wil je sparren over scenario’s en welk businessmodel het meest ideaal is voor de toekomst? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter via ons contactformulier. Samen staan we sterk, zeker in deze tijd!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000