Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Dit is wat je moet weten over Sale and Lease Back

Op 23 oktober 2020
Dit is wat je moet weten over Sale and Lease Back

Met Sale and Lease Back verkoop je een product, zoals een auto, een machine of een gebouw, wat je vervolgens huurt via een leasecontract. Op deze manier is het mogelijk om direct over extra liquide middelen te beschikken. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij het aanvragen van een financiering. Ook is het mogelijk om hiermee investeringen te doen voor verdere groei. Wil je weten wat Sale and Lease Back voor jou kan betekenen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dat eens contact op met de adviseurs van ActivFinance!

Waarom kan Sale and Lease Back iets voor jou betekenen?

Door de uitdagende economische omstandigheden waar we sinds dit jaar mee te maken hebben is het lenen van geld bij de bank moeilijker geworden. Soms is het ook goed om via een bankvrije financiering de juiste financieringsmix te maken om afhankelijkheid van één financier tot het minimum te beperken. Om toch over extra liquide middelen te kunnen beschikken, is Sale and Lease Back mogelijk een optie. Omdat het verkochte object dan niet meer op de bedrijfsbalans staat, kan dit financieel gunstig uitpakken.

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te maken van Sale and Lease back?

Sale & Lease Back kan in theorie voor alles worden gebruikt. Het is echter wel essentieel dat het object nog een betaalde waarde op de balans vertegenwoordigt. Uiteraard geldt hoe hoger de waarde, hoe interessanter Sale and Lease Back kan zijn. Daarnaast hangt het er maar net vanaf wat de voorwaarden van de desbetreffende leasemaatschappij zijn. Zo kunnen er maatschappijen zijn die vooral veel doen in kleinere objecten, het zogenaamde small ticket lease, of juist in grote objecten.

ActivFinance is jouw sidekick voor Sale and Lease Back

Hoewel Sale and Lease Back dus in principe voor elk object kan worden ingezet, wordt het meestal ingezet voor objecten als auto’s en kopieermachines. Ook ICT apparatuur is populair, zoals servers en netwerken. Zo heeft iedere sector wel zijn eigen kostbare objecten die interessant zijn voor Sale and Lease back. Ben je benieuwd hoe Sale and Lease Back jou een cashinjectie kan opleveren? ActivFinance geeft graag advies en helpt jouw onderneming verder te groeien.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000