Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Een grote krimp van de economie, wat is de beste strategie tijdens de coronacrisis?

Op 14 augustus 2020
Een grote krimp van de economie, wat is de beste strategie tijdens de coronacrisis?

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2020 gekrompen met 8,5 procent, ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, is deze krimp nergens mee te vergelijken. Dit soort cijfers zie je normaal gesproken in tijden van oorlog. Hoewel 8,5 procent veel is, komt het niet onverwacht én zijn er eurolanden waar de klap nog veel harder is. Voor ondernemers komt het nu aan op creativiteit, doorzettingsvermogen en blijven ontwikkelen en investeren. Hoe kun je dat het beste aanpakken? ActivFinance helpt je in een persoonlijk gesprek.

Blijf altijd verbonden met je klanten en doelgroep

Ondernemen in tijden van een bloeiende economie is misschien eenvoudiger dan in tijden die meer uitdagend zijn. Toch biedt een crisis ook kansen. Gek genoeg is er soms een crisis nodig om tot goede ideeën te komen om te kunnen blijven vernieuwen. Het is belangrijk om in crisistijd slim gebruik te maken van marketing. In tijden van crisis veranderen natuurlijk ook de wensen, behoeften, verwachtingen en het gedrag van klanten. Blijf daarom altijd goed verbonden met je doelgroep en denk mee. Zo voorkom je dat je opeens niet meer relevant bent.

Doe slimme investeringen in plaats van hard bezuinigen

Ook blijkt het dat ondernemingen die niet meteen diep in de kosten sneden bij een recessie, het sterkst uit de recessie kwamen. Volgens een theorie van de Harvard-universiteit weten de best presterende bedrijven een goede balans te vinden tussen het tijdig snijden in de kosten om de recessie uit te kunnen zingen en investeren om morgen te kunnen groeien. De beste strategie tijdens een crisis lijkt lijkt dus om naast het reduceren van de kosten op een verstandige manier, tegelijkertijd ook op een slimme manier te investeren. Bekijk waar je krachten en kansen liggen en investeer slim in marketing en het versterken van de wendbaarheid van je onderneming.

ActivFinance is jouw sidekick in de regio

Denk jij na over het doen van een investering, het aanvragen van een financiering, of wil je meer weten over dit onderzoek? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn jouw financiële sidekick die maatoplossingen en gerichte hulp biedt bij het aanvragen van een financiering!

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000