Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Klein Krediet Corona: een extra hulpmiddel voor kleinere mkb’ers tegen corona

Op 14 mei 2020
Klein Krediet Corona: een extra hulpmiddel voor kleinere mkb’ers tegen corona

De economische gevolgen van de coronacrisis treffen ons allemaal. Zo ook de kleinere, innovatieve bedrijven die de lokale helden zijn van ons land. Als steuntje in de rug maakt de Nederlandse overheid maar liefst 750 miljoen euro vrij aan extra coronakrediet, de Klein Krediet Corona (KKC). Hiermee moeten de ondernemers in het micro-, midden- en kleinbedrijf sneller kunnen voldoen aan hun financieringsbehoefte en de klappen iets beter kunnen opvangen. ActivFinance is inmiddels gespecialiseerd in dit soort kredietaanvragen en denkt graag met je mee.

Klein Krediet Corona

De nieuwe KKC-regeling is er voor de kleinere mkb’er die door de crisis in liquiditeitsproblemen komt. Waar dit soort bedrijven normaliter moeite hebben met het succesvol aanvragen van een financiering, wordt het ze met deze regeling in tijden van corona iets gemakkelijker gemaakt. Hoe en vanaf wanneer ondernemers een aanvraag kunnen doen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Gunstige voorwaarden

Klein Krediet Corona is er voor leningen van 10.000 tot maximaal 50.000 euro, met een looptijd van maximaal 5 jaar en een vast rentepercentage van 4 procent. In tegenstelling tot de BMKB-C, de verruimde overbruggingslening die bedoeld is voor grotere bedrijven, staat de overheid borg voor 95 procent van de lening. Vanwege de vrij gunstige voorwaarden raden we aan om je alvast voor te bereiden op een financieringsaanvraag. Uiteraard biedt ActivFinance hierbij een helpende hand!

Voorwaarden Klein Krediet Corona (KKC):

 • KvK inschrijving vóór 1 januari 2019
 • Omzet vanaf € 50.000,-
 • Aantoonbaar voldoende terugbetaalcapaciteit
 • Een leningaanvraag van € 10.000,- tot € 50.000,-
 • Looptijd van maximaal 5 jaar
 • Rentetarief van maximaal 4%
 • Eenmalige afsluitprovisie van 2%

Klein Krediet Corona: extra krediet voor de kleinere ondernemers

Overbruggingskrediet en alternatieven

Weet je niet precies hoe hoog je financieringsbehoefte is? En of je wel in aanmerking komt voor de KKC? Er zijn al meerdere soorten overbruggingskrediet en alternatieven die kunnen helpen bij het verzachten van liquiditeitsproblemen zoals Sale & Leaseback en factoring. Meestal is er niet één ‘perfecte’ financiering maar is een mix van kredietvormen het antwoord. Het is daarom zaak om je hierin zo goed mogelijk te verdiepen en de kredietaanvraag zo goed mogelijk in te dienen.

Hulp nodig bij een kredietaanvraag?

ActivFinance is jouw sidekick voor het aanvragen van een coronafinanciering. Met onze expertise en kennis helpen we je onderneming zo goed mogelijk op een aanvraag voor te bereiden. We werken samen met een groot aantal partijen en financiële instellingen, zo zijn we in staat om de beste financieringsmix te realiseren die jou bedrijf ondersteunt. Wacht dus niet te lang. Neem contact op met ActivFinance as je financiële tegenslagen ondervindt door de coronacrisis!

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
 • Persoonlijk contact
 • Snel en gemakkelijk
 • Creatief in oplossingen
 • Het beste netwerk
 • De ideale financiering
 • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000