Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Zoektocht mkb naar externe financiering een onterecht doodlopend spoor

Op 7 februari 2020
Zoektocht mkb naar externe financiering een onterecht doodlopend spoor

Vergeleken met een jaar eerder hebben iets minder bedrijven in het mkb behoefte aan een externe financiering. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de Financieringsmonitor die door het CBS jaarlijks wordt gepubliceerd. Een positief bericht natuurlijk, maar tegelijkertijd blijkt de slaagkans in de zoektocht naar een financiering nog steeds het laagst bij kleine mkb’ers. Een zoektocht die onterecht in een teleurstelling uitloopt.

Slaagkans voor kleine mkb’ers

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat 84 procent van alle financieringsaanvragen tot succes leidt. Toch blijft het voor kleine bedrijven zoals startups en innovatieve ondernemingen moeilijk om aan extern geld te komen. De slaagkans voor een aanvraag is bij deze ondernemers met slechts 48 procent het laagst. Bij vrouwelijke ondernemers is dit zelfs maar 37 procent. Meestal haakt men af na het oriënteren op de mogelijkheden, of als ze hun eigen slagingskansen te laag inschatten.

Reden voor geen financieringsaanvraag mkb - CBS Financieringsmonitor 2019

Afwijzing leidt zelden tot alternatief

In de Financieringsmonitor staat ook dat slechts 12 procent van de ondernemers na een afwijzing wordt doorverwezen naar een alternatief. Dat kan vandaag de dag écht niet meer. Banken zijn sinds kort verplicht om op basis van de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering door te verwijzen. Bovendien zagen we vorig jaar al dat er steeds meer alternatieve financieringsvormen opduiken zoals leasing, factoring en de Vroegefasefinanciering. Bij ActivFinance zijn we er goed bekend mee, maar banken en accountants niet of nauwelijks. Ondernemers krijgen dus onterecht de indruk dat de deur naar een financiering gesloten blijft en laat daarmee veel financieringsmogelijkheden onbenut.

Een passende bedrijfsfinanciering

Normaal gesproken horen ondernemers door de bank dus aan een passende bedrijfsfinanciering geholpen te worden. Maar nu worden investeringsplannen uitgesteld of kiest de mkb’er ervoor om met eigen middelen te financieren, met als gevolg dat vooral de kleinere ondernemers meer risico lopen.

Nergens voor nodig, want waar de bank stopt, gaat ActivFinance verder! Ben je de zoektocht naar een goede bedrijfsfinanciering zat? Wij helpen je verder. Als intermediair in bedrijfsfinancieringen helpen we jou de goede kant op door je te sturen naar een kansrijke aanvraag voor de financieringsmix die het beste past bij jouw bedrijf. Meer weten? Neem gerust contact op!

Bron: CBS

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000