Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Ook jij kan duurzaam ondernemen met de juiste financiering

Op 11 juni 2021
Ook jij kan duurzaam ondernemen met de juiste financiering

De afgelopen jaren staat duurzaamheid steeds hoger op de agenda. Zeker sinds het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 is de aandacht hiervoor gegroeid. Nederland doet mee met dit akkoord, wat betekent dat we maatregelen moeten nemen om de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk te beperken. Net als iedereen moet ook het mkb hiermee aan de bak. Dit zorgt ervoor dat er ook een stijgende behoefte is aan duurzame investeringen én financieringen. ActivFinance kent al meerdere duurzame oplossingen uit de regio Gooi en Vechtstreek die succesvol zijn gefinancierd.

Verduurzamen kan op vele verschillende manieren

Hoe probeer jij als ondernemer een steentje bij te dragen aan een meer duurzame wereld? Je kunt het verschil maken in hele uiteenlopende dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verduurzamen van onroerend goed, een elektrische auto of elektrische bestelwagen of de installatie van zonnepanelen. Marktleider in bloemenvoeding Chrysal heeft bijvoorbeeld 900 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor in Naarden. Daarnaast hebben ze bijenkolonies in de achtertuin en gebruiken ze zoveel mogelijk recyclebare verpakkingen. Zo doen zij op meerdere vlakken iets terug voor de natuur.

Voor een goede businesscase is er altijd een passende financiering

De meeste energiebesparende investeringen zijn goed te financieren. Als je een goed idee hebt, dan is hier altijd wel een passende financiering voor om het te realiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groen dak? Dit staat op de zogenaamde milieulijst, waardoor je in aanmerking komt voor de Wet Milieu-investeringsaftrek (MIA), óf de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Een relatief simpele aanpassing als een groen dak is al voor meerdere dingen goed. Zo neemt het CO2 op, trekt vogels en insecten aan en zorgt het ervoor dat er minder regenwater direct het riool instroomt. Ook isoleert het in zekere mate het dak en dempt het omgevingsgeluid.

Maakt gebruik van het netwerk van ActivFinance

Kortom, laat je als ondernemer niet tegenhouden als het aankomt op verduurzaming! Heb je inspiratie nodig of wil je ervaringen horen van andere ondernemers die hun investeringen in duurzaamheid al hebben gerealiseerd? Wij brengen je graag met hun in contact. Zo kan ook jij gebruik maken van ons uitgebreide en betrouwbare netwerk van ondernemers, businesspartners en experts. Neem gerust contact met ons op via deze link!

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000