Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Personeel thuis bij gebrek aan werk? Dit project zet ze aan het werk voor Defensie

Op 14 mei 2021
Personeel thuis bij gebrek aan werk? Dit project zet ze aan het werk voor Defensie

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers personeel thuiszitten omdat er geen opdrachten binnenkomen. Hoe voorkom je dat je die mensen moet ontslaan? Een coronafinanciering aanvragen is natuurlijk een oplossing. Er werd afgelopen jaar immers al meer dan 50 miljard euro geleend bij Nederlandse banken. Maar het ministerie van Defensie komt nu met een mooi alternatief: het uitlenen van personeel.

Uitleenloket voor technici

Waar technisch geschoolde mensen op kantoor tijdelijk niet nodig zijn, is er bij Defensie juist veel behoefte aan onder meer elektromonteurs en ICT-specialisten. Daarom komt Defensie nu in samenwerking met uitzendbureau Randstad met een ‘uitleenloket’ om die kennis tegen betaling uit te wisselen en in te zetten waar dat wél nodig is. Bedrijven als ABN Amro, Rabobank en KPN hebben zich al aangemeld voor het project.

Het is een win-win situatie, zoals projectmanager Hanno Goos van Hoofddirectie Personeel Defensie uitlegt aan het FD: “Je doet kennis en ervaring op in een bijzondere context. Zij kunnen werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij zijn geholpen met kennis die zij hebben en die wij hard nodig hebben. Het bedrijf krijgt weer iemand terug die een bepaalde ervaring heeft opgedaan. En mogelijk ook weer kennis van zaken die nuttig kunnen zijn voor de organisatie.”

Korting op inhuren van kennis

Voor mkb’ers is het belangrijk om te kunnen bijscholen en bijleren. Zeker sinds de coronacrisis is er behoefte aan om externe kennis en expertise om het bedrijf te verbeteren of te veranderen. De overheid heeft meerdere acties en maatregelen om het midden- en kleinbedrijf steunen, zoals de SLIM-regeling. Ook krijg je via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland tot 2.500 euro korting op het inhuren van een adviseur en zijn er regio’s zoals provincie Flevoland die een voucherregeling aanbieden.

Ondernemers helpen ondernemers

Ondernemers vinden ook ondersteuning bij elkaar. URECA is een initiatief van ondernemers en gemeenten in de provincie Utrecht om hulp te bieden bij vragen of problemen. ActivFinance is partner van URECA en heeft al meerdere ondernemers in o.a. de regio Hilversum, Utrecht en het Gooi geholpen door het delen van kennis, ervaring en netwerk.

ActivFinance financiert je onderneming

Is de omzet van je bedrijf geraakt door de coronacrisis? Heb je krediet nodig om personeel te betalen maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? ActivFinance is de persoonlijke sidekick die de eventuele risico’s voor je in kaart brengt en een goed plan opstelt. Onze specialisten werken samen met een groot aantal geldverstrekkers. Wij gaan daardoor verder waar de bank nee zegt en financieren je onderneming op de manier die het beste bij je past!

Bron: FD.nl

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000