Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Waarom je ook bij groei en investeringen een financiering moet overwegen

Op 26 maart 2021
Waarom je ook bij groei en investeringen een financiering moet overwegen

Het gaat goed met je bedrijf. Je ziet volop kansen als ondernemer en je wilt deze kansen graag benutten. Hoe kom je aan geld om je groeiplannen te financieren? Ren niet direct naar de bank, maar verdiep je eerst in de mogelijkheden. We helpen je alvast op weg.

Groei kan ook beperkingen brengen

Groei roept tal van vragen op. Want hoe zet je deze kansen om in realiteit en hoe zorg je voor extra financiële slagkracht? Vragen die ActivFinance bekend in de oren klinken. Wij spreken veel ondernemers die al hun groeiplannen het liefst uit de eigen achterzak willen betalen. Dat klinkt als gezond en verstandig. Helaas gebeurd het regelmatig dat een onderneming tegen allerlei beperkingen aanloopt. Zo hebben we ondernemers gesproken die veel met eigen vermogen gefinancierd hebben en door Covid-19 of een andere onvoorziene gebeurtenis vast zijn gelopen. Het eigen geld zit vast in het pand, in het machine- of wagenpark of in de posten debiteuren en voorraad. En dan zijn er ineens uitdagendere marktomstandigheden.

Waarom het soms slimmer is om niet alles zelf te financieren

Een afwijzing van een financiering, als je de voorgaande jaren veel winst in je onderneming hebt geïnvesteerd, voelt erg oneerlijk. Dat kan slimmer, door een deel van je investeringen te financieren met vreemd vermogen. Maar, wat investeer je uit eigen zak en wanneer is de tijd rijp voor een externe financiering? Om die afweging goed te kunnen maken, is het belangrijk om financieel inzicht te hebben en een gedegen financieel plan te maken. Doordat de kosten vaak voor de baten uitgaan, zoals het aannemen van extra mensen voor toekomstige omzetgroei of het investeren in digitalisering, hebben ondernemingen een behoefte aan externe financiering.

Verschillende financieringsopties

Schulden zijn goedkoper dan het inleveren van eigen vermogen. Als je op zoek gaat naar werkkapitaal voor jouw onderneming, dan is eigen vermogen inleveren op de lange termijn bijna altijd duurder dan een schuld aangaan. Als je eigen vermogen inlevert, offer je voorgoed toekomstige winst op in ruil voor geld dat je op korte of middellange termijn nodig hebt. Vaak is één vorm van financiering niet de oplossing voor een groeiende onderneming en worden er meerdere vormen van vreemd vermogen aangetrokken, wat ook wel gestapelde financiering wordt genoemd. Gestapelde financiering geeft de ondernemer een mix aan financieringsvormen die het beste past bij de karakteristieken van het bedrijf. Elke vorm van financiering kent zijn eigen risicoclassificatie en bijbehorende tarief.

Bij ActivFinance ben je aan het goede adres

Wij zijn van mening dat een goede voorbereiding de sleutel naar succes is. Daarom starten wij de analyse eerst met het uiteenzetten van de financieringsbehoefte. Wat moet er exact gefinancierd te worden? Vervolgens kijken wij hoeveel er intern kan worden gefinancierd en laten de externe financieringsbehoefte hier naadloos op aansluiten. ActivFinance is hiervoor de geschikte partner in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Utrecht of Veenendaal. Jij hebt een idee, wij oplossingen. Zoveel ondernemersdoelen, zoveel financieringsvormen. Weet je niet precies welke financiering jou verder kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs!

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000