Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Het corona steunpakket van de banken loopt al op tot €28 miljard

Op 5 november 2020
Het corona steunpakket van de banken loopt al op tot €28 miljard

De Nederlandse banken blijven steun leveren tegen de economische gevolgen van het coronavirus. Het steunpakket vanuit de banken als gevolg van de coronacrisis is opgelopen tot €28 miljard. Door extra financiering te bieden, of door juist aflossingen uit te stellen, proberen ze ondernemers die worden getroffen te ondersteunen. ActivFinance raadt ondernemers vooral aan om, hoe moeilijk het soms ook is, zelf het stuur van je onderneming in handen te houden. Wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden, om zo passende hulp te kunnen bieden.

Het meeste geld wordt besteed aan extra financiering

De €28 miljard aan coronasteun is verdeeld over maar liefst 166.000 bedrijven. De meerderheid daarvan, €23,2 miljard, bestaat uit extra financiering of aanvullend krediet. De rest van het bedrag bestaat voor €3,1 miljard uit uitstel van aflossingen en voor €1,7 miljard aan steun via een van de regelingen van de overheid. Dit betekent dat het aandeel van financieringen met overheidsgarantie relatief beperkt is, want dit komt neer op 6% van het totale pakket. Dat is bijzonder want juist de BMKB-C regeling voorziet ondernemers van extra werkkapitaal, zodat je je kan beschermen tegen financiële tegenslagen veroorzaakt door het coronavirus. Waarschijnlijk wordt dit mede veroorzaakt door de andere regelingen binnen het steunpakket.

In bepaalde sectoren kunnen alternatieve financiers een uitkomst zijn

Nu er opnieuw een (gedeeltelijke) lockdown is afgekondigd, komt dit vooral bij horeca en evenementenondernemers hard aan. Waar de feestmaanden traditioneel voor drukbezochte restaurants zorgen en evenementenlocaties hun handen vol hebben aan eindejaarborrels en feestjes, ziet het er nu naar uit dat de horeca voor de rest van het jaar gesloten blijft. Naast de banken, zijn er gelukkig ook alternatieve financiers. Ook deze hebben toegang gekregen tot het loket staatsgegarandeerde leningen. Vooral in sectoren waar banken meer terughoudend zijn geworden met financieringen, kan dit een uitkomst zijn.

ActivFinance helpt om jouw aanvraag te laten slagen

Wij begrijpen heel goed dat deze uitdagende tijden voor veel ondernemers veel onduidelijkheden met zich mee brengt. ActivFinance is jouw sidekick in de financiële wereld. Of dit nu bij een bank is of bij een alternatieve financier, onze expertise helpt jou om je financieringsaanvraag te laten slagen. Neem daarom gerust eens vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we op gepaste afstand de mogelijkheden. Zorg dat je goed voorbereid bent op 2021. Vraag steun, laat anderen je helpen en blijf investeren in kansen.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000