Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Dit is waarom je als accountant ActivFinance nodig hebt

Op 28 september 2020
Dit is waarom je als accountant ActivFinance nodig hebt

Als ondernemer kun je eigenlijk niet zonder een accountant of een boekhouder. Financiering regelen in het MKB is al lastig voor ondernemers, maar ook de accountant loopt steeds vaker tegen een muur op. De accountant wil ondernemers graag helpen met financieringshulp, maar ze zien door het sterk veranderde financieringsbos de bomen niet meer. Daarom vinden wij het voor accountants en administratiekantoren raadzaam om nauw samen te werken met een financieringsspecialist. ActivFinance trekt daarom bij voorkeur altijd samen op.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een snelgroeiende onderneming uit de regio, met twee relatief jonge ondernemers, bespreken de volgende groeifase met hun accountant. Ze komen tot de conclusie dat ze de verdere groei niet met alleen eigen vermogen kunnen realiseren. De accountant belt de huisbank. Er is geen contactpersoon bekend van de lokale bank. De accountant loopt al snel vast bij de klantenservice. De financieringsaanvraag is ‘te klein’ en de accountant wordt gevraagd de aanvraag online indienen.

Op de vraag van de accountant wat de slagingskans is van een financiering, zegt de medewerker dat dit heel moeilijk in te schatten is. Hij is niet de financieringsspecialist, maar kan alleen in algemene zin iets zeggen. We werken met een automatische kredietbeoordeling. Een soort stoplichtmodel. Het kan best zo zijn dat we deze sector niet meer financieren. Tja, wat doe je dan als accountant?

ActivFinance is jouw sidekick

De accountant heeft met ActivFinance gebeld en dezelfde dag zaten wij op 1,5 meter om de tafel. Het groeiplan en de bijbehorende investeringsbehoefte is met elkaar besproken. Op een aantal onderdelen hebben we het financieringsplan uitgebreider toegelicht. Niet alleen de cijfermatige onderbouwing van de behaalde resultaten in het verleden, maar ook de ‘vent in de tent’ of ‘vrouw in het gebouw’ is erg belangrijk. We stellen alle vragen waarop de potentiële financier straks een antwoord wil. Ook kennen wij van de meeste financiers hun beleidsuitgangspunten en minimale vereisten waar een financieringsaanvraag aan moet voldoen.

Daarnaast zijn wij grote voorstander van de combinatie tussen bank en niet-bancaire financieringen. Hierdoor is de ondernemer niet langer afhankelijk van één financier. De financiering is uiteindelijk niet bij een traditionele financier afgesloten, maar bij een zogeheten niet-bank. Deze financier vroeg minder zekerheden, kon de financiering aanbieden tegen een marktconforme rente, maar last but not least: ze konden de onderneming de komende jaren financieel volgen in haar groei. ActivFinance geeft de financiële energie voor jouw onderneming en financieringsvraagstukken. Precies waar en wanneer jij dat nodig hebt.

Ook jij kunt samenwerken met ActivFinance

Maak als accountant of administratiekantoor van financieren een onderscheidende kwaliteit van jouw kantoor. Nieuwsgierig naar hoe klanten onze dienstverlening ervaren? Wij delen graag onze recensies.

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000