Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Gaan de alternatieve financiers het mkb uit de crisis helpen?

Op 4 september 2020
Gaan de alternatieve financiers het mkb uit de crisis helpen?

Het zijn spannende tijden voor het midden- en kleinbedrijf. De jaarcijfers zijn vaak verslechterd, winst is grotendeels verdampt en de balans tussen eigen vermogen en vreemd vermogen door de ondergrens gezakt. En dat terwijl de ondernemer soms aan eigen salaris heeft ingeleverd. Om nog maar te zwijgen over een toekomstgerichte investering. Maar een deel van de oplossing dient zich al aan in de vorm van alternatieve financiers.

Midden- en hoog-risico sector

De coronacrisis heeft niet elke sector even hard geraakt en ook binnen sectoren zijn er verschillen. Toch lijkt het er op dat traditionele financiers zoals banken zeer terughoudend zijn en bepaalde sectoren in zijn geheel zelfs uitsluiten van een financiering. De laag-risico sectoren (“groene sectoren”) kunnen nog in voldoende mate geld lenen, maar wat als je zoals zoveel ondernemers tegenwoordig in een midden- of hoog-risico sector actief bent?

Alternatieve financiers

Deze uitdaging gaat niet onopgemerkt, want de non-bancaire financiers laten van zich horen. Veel van deze alternatieve financiers hebben eerder al toegang gekregen tot het loket staatsgegarandeerde leningen. Er wordt op dit moment door de overkoepelende stichting gesproken over een overheidsfonds van bijna 3,5 miljard euro, waardoor mkb-bedrijven makkelijker aan een financiering moeten komen. En dat is erg belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat de financiering een groot knelpunt is voor ondernemers.

Wondermiddel

Toch is een financiering niet zomaar het wondermiddel waarmee mkb’ers kunnen overleven. De structurele problemen onder de motorkap van het bedrijf moeten ook aangepakt worden. Dus als de overheid werkt aan het herstel van vertrouwen, dan moeten de ondernemers verder sleutelen aan hun toekomstbestendigheid.

Ondernemers verder sleutelen aan hun toekomstbestendigheid

Er is voor de ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf nog heel veel winst te behalen. Tussen stutten en stoppen ligt veel potentieel voor de toekomst. In veel gevallen zijn daarvoor aanpassingen nodig, zoals herstructurering, een nieuwe samenwerking of een aanpassing van het bedrijfsmodel. En daar mogen ze best een handje bij geholpen worden.

Continuïteitsperspectief

Dus, ondernemers: pak de handschoen op en doe je voordeel met verschillende aanbevelingen van kennisinstituten! En benut de expertise van anderen als je het niet alleen kunt of wil realiseren. De overgang van steun naar herstel is door de overheid en de banken al ingezet, waarbij ze kijken of de onderneming voldoende continuïteitsperspectief heeft.

Zorg dat je de continuïteit van je onderneming kan waarborgen en dat je ideeën passen bij de toekomst van het bedrijf. Dan is er ongetwijfeld een bank of ander soort financier die de oplossing heeft. Voor een goed plan is namelijk altijd geld beschikbaar! Heb je hulp nodig om je plannen goed in beeld te brengen? ActivFinance is de betrokken sidekick die je helpt om je financieringsaanvraag te laten slagen.

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000