Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Gaat het kabinet de belastingschulden van het mkb kwijtschelden?

Op 23 april 2021
Gaat het kabinet de belastingschulden van het mkb kwijtschelden?

Het kabinet wil bekijken of het mogelijk is om in bepaalde gevallen belastingschulden bij het mkb kwijt te schelden. Een deel van die bedrijven draagt zó veel schulden met zich mee, dat straks al hun winsten daaraan opgaan. Dat is geen gezond perspectief. Daar moeten we iets aan gaan doen. Ondernemersorganisaties hadden het kabinet ook al opgeroepen om het wegstrepen van uitgestelde belastingen te overwegen. Want hoe langer ondernemers in onzekerheid zitten, hoe meer stress het geeft en hoe langer het herstel duurt.

Belastingen mogen al later worden betaald

Op dit moment hebben totaal ongeveer 250.000 bedrijven een gezamenlijke schuld van 16 miljard openstaan aan belastingen. Vanwege de coronacrisis heeft het kabinet al besloten dat ondernemers hun belastingen later mogen betalen. Maar met betere tijden na de pandemie in zicht dient zich echter de vraag aan wanneer deze coulante houding van de fiscus stopt. MKB Nederland roept daarom op om ondernemers vooral de tijd te geven. Er wordt door ondernemersorganisaties ingezet op noodsteun tot het einde van het jaar en het uitsmeren van terugbetaling van noodsteun en afbetaling van belastingschulden over een periode van tien jaar.

Ook het Centraal Planbureau is vóór kwijtschelding

Naast MKB-Nederland heeft ook het Centraal Planbureau aangegeven dat het kabinet kwijtschelding van de belastingen moet overwegen. Zoals het er nu naar uit ziet moeten ondernemers vanaf 1 oktober 2021 starten met het terugbetalen van de belastingschuld met een betalingsregeling van 36 maanden. Als ook de leveranciers straks in korte tijd hun geld willen terugzien, kan dat alsnog misgaan. Ook is er sprake van een dilemma, omdat sommige ondernemers krom hebben gelegen om de belastingen wél (deels) te betalen. Soms ten kosten van de opgebouwde pensioenpot. Om ondernemers weer lucht te geven, is het kwijtschelden van de belastingschuld de snelste manier, zegt MKB-Nederland.

Steun samen met ActivFinance de horeca

Ook de horeca is voor het verminderen van de schuldenlast. De horeca sector is natuurlijk een van de zwaarst getroffen sectoren in de pandemie. En voorlopig blijft het voor de horeca opereren ‘met de rem er op’. Via ActivFinance kun je nu overigens de lokale horeca steunen nu deze binnenkort weer gedeeltelijk open gaat. Bij ons kun je een dinercheque van € 100,- verdienen. Lees hier hoe je daarvoor in aanmerking komt.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000