Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Mkb’ers met financiële problemen krijgen te weinig hulp

Op 22 januari 2021
Mkb’ers met financiële problemen krijgen te weinig hulp

Door de verlenging van de huidige lockdown zien veel mkb’ers hun onderneming steeds meer in een moeilijke situatie terecht komen. De schuldenproblematiek in Nederland zal toenemen, ook onder het mkb. Het is al erg genoeg dat velen hun spaargeld kwijtraken, maar we moeten zien te voorkomen dat ze ook nog eens extra in de schulden raken en er persoonlijk niet meer uitkomen. Helaas is er geen centraal punt voor hulp waar mkb’ers die in de problemen zitten zich kunnen melden.

Er is meer maatwerk nodig om ondernemers te helpen

Dit blijkt uit onderzoek van Deloitte in opdracht van platform SchuldenlabNL. Er is maatwerk nodig voor deze ondernemers. Sommigen willen schuldenzorgvrij stoppen, anderen hebben laagdrempelige coaching of andere hulp nodig. Of specifieke ondersteuning en kennis om de continuïteit te borgen van zijn of haar bedrijf. Ook ActivFinance werkt intensief samen met verschillende experts en we begeleiden ondernemers naar het juiste loket. Een extra financiering is niet altijd de beste oplossing.

Er ligt een plan klaar om ondernemers te helpen

De huidige pandemie zorgt al maanden voor spannende tijden bij ondernemers. Vanwege het gebrek aan een centraal punt voor hulp komen SchuldenlabNL, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Vereniging van Banken en Deloitte daarom met een plan om mkb’ers beter te ondersteunen. Dankzij dit plan moeten mkb’ers met beginnende financiële problemen hulp krijgen en zo op tijd worden ondersteund. We moeten met elkaar zien te voorkomen dat ondernemers door een te zware schuldenlast er persoonlijk niet meer uitkomen. Het actieplan is erop gericht professionele hulp beschikbaar te maken bij de groeiende groep ondernemers in moeilijkheden.

ActivFinance deelt de ambitie om het Nederlandse MKB gezond te houden ondanks de coronacrisis

De pandemie zorgt ervoor dat veel ondernemers hun levenswerk in zwaar weer terecht hebben zien komen. Ze raken hun spaargeld kwijt of moet zichzelf persoonlijk in de schulden steken. ActivFinance kan hier uitkomst bieden. Wij kunnen ons maar al te goed voorstellen dat ondernemers door de bomen het bos niet meer zien, of geen ervaring hebben met alternatieve financiers. Maar ook het bijhouden van de verruimingen binnen het steunpakket vergt tijd en aandacht. Is het 'Doornroosje-arrangement' misschien interessant voor jou? Ondernemers die een time-out nemen, kunnen zelfs vragen of de fiscus hun belastingschuld kwijtscheldt. Laat je goed informeren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld Klein Krediet Corona, GO-C regeling en Time Out Arrangement (TOA).

Onze adviseurs hebben ruime ervaring met het zoeken naar een passende oplossing voor elke onderneming. Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000