Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

KvK Innovatie Top 100: Nederlandse MKB’ers innoveren erop los in crisistijd

Op 5 februari 2021
KvK Innovatie Top 100: Nederlandse MKB’ers innoveren erop los in crisistijd

Nederland is een ontzettend innovatief land. Dat blijkt ook weer uit de Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. Deze ranglijst laat zien waar Nederlandse mkb bedrijven toe in staat zijn. Ook in crisistijd is het belangrijk om te blijven sturen op innovatie. Toch ervaren nog veel ondernemers het als lastig om dit te financieren. ActivFinance helpt graag duurzame, innovatieve bedrijven met het rondkrijgen van een financiering.

Veel innovatie in het mkb

Jaarlijks presenteert de KvK de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven van Nederland. De ranglijst wordt samengesteld uit liefst 400 inschrijvingen. Dat geeft maar weer aan hoe veerkrachtig en creatief het mkb is. Bij de beoordeling wordt gekeken naar de impact van het bedrijf voor de branche en samenleving maar ook andere criteria zoals originaliteit en verkrijgbaarheid.

De provincie Noord-Holland is met 21 genomineerde bedrijven het meest innovatief. Ook in Utrecht (11 nominaties) liggen volop kansen voor duurzame en innovatieve ondernemers. Opvallend is dat vooral de ICT-sector goed presteert.

Weer nominatie voor Hilversum

Net als vorig jaar is een bedrijf uit Hilversum genomineerd. Yellowspot ontwikkelde een slimme toegangspoort die aantoont wanneer het veilig is om een winkel of openbare ruimte te betreden, bijvoorbeeld bij een maximaal aantal bezoekers. In 2019 stonden er ook al drie innovatieve ondernemingen uit Hilversum in de Top 100. Verder zijn er nominaties voor mkb’ers uit onder meer Amersfoort, Zeist en Utrecht. De volledige lijst is hier te bekijken.

KvK Innovatie Top 100

Financieren wordt als lastig ervaren

In economisch moeilijke tijden zetten veel bedrijven het mes in investeringen en innovatie. Maar wat als er straks economisch herstel optreedt? Lukt het dan nog steeds om mee te doen in de nieuwe realiteit? Slimme ondernemers gebruiken deze tijd om na te denken over het verdienmodel na de crisis. En als daar een financieringsbehoefte uit voortkomt, laat je dan niet tegenhouden. Uit onderzoek van de KvK blijkt dat ruim 40% van de ondernemers het financieren van innovatie en bijbehorende investeringen nog als erg lastig ervaart.

ActivFinance financiert jouw innovatieve onderneming

Heb je ook moeite met het financieren van een innovatie? Gelukkig zijn er meer mogelijkheden dan aankloppen bij je huisbank. Denk aan bijvoorbeeld een Vroegefasefinanciering, Innovatiekrediet, of Borgstellingskrediet. ActivFinance is fan van duurzame en innovatieve mkb'ers en helpt je graag verder. Wij zijn jouw financiële sidekick in de regio Gooi en Vechtstreek, Hilversum, Huizen, Almere, Laren, Utrecht en omstreken.

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000