Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Meer rendement halen uit je bedrijf? Vraag een financiële apk aan

Op 2 juli 2021
Meer rendement halen uit je bedrijf? Vraag een financiële apk aan

Het eerste half jaar van 2021 stond in het teken van nieuwe uitdagingen, klanten, ideeën, en winst ‘in the pocket’. De accountants hebben ook een erg druk jaar achter de rug door alle NOW-​verklaringen die ze moeten opstellen. De meeste ondernemers hebben ondertussen de jaarcijfers 2020 ontvangen. En dan komt de grote vraag; wat doe je met die jaarcijfers? Verdwijnen ze direct ongezien in een bureaulade? Of ga je ze daadwerkelijk bestuderen? En ga je ze vergelijken met de tussentijdse cijfers en prognose?

Het is verstandig om jezelf kritische vragen te stellen over de financiële gezondheid van je bedrijf. Want wat een jaar geleden misschien nog goed was, kan nu inmiddels minder voordelig zijn. Is je huidige financiering bijvoorbeeld nog marktconform en sluiten de voorwaarden nog aan? Heb je voldoende financiële ruimte om te kunnen blijven ondernemen of is er meer ruimte gewenst vanwege nieuwe investeringskansen? Wij helpen je hier een helder beeld van te krijgen zodat je financieel nog slimmer kunt ondernemen.

Een APK voor je geldleningen

In korte tijd kunnen financiële situaties en voorwaarden veranderen. Helemaal na het afgelopen coronajaar waarin de meeste ondernemingen op de proef zijn gesteld. In de meeste cijfers is de impact van corona zichtbaar. Bij jou ook? Een financiële APK geeft je als ondernemer waardevolle inzichten. Daarmee weet je waar je nog aan kunt sleutelen om de beste financieringscondities nu en in de nabije toekomst te realiseren. Zo zorg je ervoor dat de geldlening goed blijft aansluiten bij de behoefte en de (groei-)fase van je onderneming. En haal je dus een beter rendement uit je bedrijf. En niet onbelangrijk, je weet ook direct hoe een financier naar jouw cijfers kijkt en een beoordeling maakt. Dit kan van invloed zijn op jouw nieuwe rente en voorwaarden.

Andere financieringsopties

Het kan geen kwaad om ook eens naar andere opties te kijken. De meeste financiers hebben heel veel zakelijke klanten die ze niet allemaal kunnen mailen, bellen en laat staan persoonlijk bezoeken. Heeft jouw bank al een keer contact opgenomen om samen te bekijken of er ergens nog financieel voordeel behaald kan worden? Wanneer is er voor het laatst contact geweest om de actuele situatie te bespreken?

Naast de bekende bankfinanciering zijn er nog heel veel andere soorten financieringen. Door te herfinancieren kun je een nieuw rentevoorstel aanvragen bij de huisbank of een andere geldverstrekker die voor jou misschien een beter aanbod heeft. En wist je dat er allerlei subsidiemogelijkheden zijn voor (duurzame) ondernemers, bijvoorbeeld als je wil investeren in zonnepanelen of als je jouw vastgoedportefeuille wil verduurzamen? Ook verstrekt de Europese Centrale Bank langlopende leningen aan geldverstrekkers tegen gunstige tarieven. Zo stimuleert ze de financiers om geld te blijven uitlenen aan bedrijven. Dit wordt ook wel de TLTRO-fundingskorting genoemd. Misschien kom jij voor een nieuwe zakelijke financiering ook in aanmerking voor deze korting.

Interesse? Vraag een financiële APK aan bij ActivFinance

Wil je ook een beter inzicht in je financiële situatie? Dat kan een tijdrovende uitdaging vormen. Vraag daarom vandaag nog een financiële APK aan bij ActivFinance. In een vrijblijvend gesprek kijken we naar je huidige bedrijfssituatie, of je financiering nog optimaal is en welke mogelijkheden er liggen. Onze adviseurs werken samen met een groot aantal partijen en vergelijken bij meerdere financiers. Op die manier hebben we al diverse ondernemers in de regio Utrecht, Almere, Hilversum en Gooi en Vechtstreek geholpen bij het maken van de juiste keuze.

Neem contact op Kijk op onze website

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000