Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

Overname financiering

Een overname financiering is een financiering voor ondernemers die een bedrijf willen overnemen. Een bedrijfsovername is een spannend proces. Na alle gesprekken en onderhandelingen komt het moment dat de bedrijfsovername concreter wordt en er goed moet worden gekeken naar de best passende financiering. Ga je de aankoop uit eigen middelen financieren of heb je een externe financiering nodig? Een bedrijfsfinanciering voor een overname zou ook vanuit het overnemende bedrijf geregeld kunnen worden.

Krediet aanvragenContact opnemen

Vreemd vermogen

Als je vreemd vermogen nodig hebt, zijn er verschillende opties. Je kunt ook denken aan een mix van deze opties. Ondernemers die een bedrijf willen overnemen hebben in de meeste gevallen aanvullende financiering nodig. Een bedrijfsovername vraagt namelijk om een forse investering. Naast de kosten voor de overname, betaal je in sommige gevallen namelijk ook nog voor goodwill.

Als de financiering van een bedrijfsovername niet rond komt of erg op het randje is van wat verantwoord is, dan kan een gefaseerde overname een mogelijk alternatief zijn. In dat geval koop jij eerst een deel van de aandelen of de activiteiten en spreekt me  t de verkoper af het resterende deel op een later tijdstip te kopen. Deze constructie kan het voordeel bieden dat een gedeeltelijke overname makkelijker te financieren is, met name doordat de verhouding tussen de beschikbare eigen middelen en de totale overnamesom vaak gunstiger wordt. De overheid biedt ook diverse mogelijkheden voor staatsgarantie op bedrijfsovernamefinancieringen. Ooit wel eens van Borgstelling MKB Kredieten (BMKB), de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) en de Groeifaciliteit gehoord?

Het financieren van een bedrijfsovername kan een behoorlijke uitdaging zijn voor ondernemingen. Meer weten over het financieren van een bedrijfsoverdracht en welke toegevoegde waarde ActivFinance hierbij kan spelen? Neem gerust contact met ons op.

Krediet aanvragenContact opnemen

Overname financiering

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000