Direct contact? Bel: 085 018 6000
Klanten vertellenscore5.0

ActivFinance blog

Wanneer kan de groeifaciliteit regeling interessant zijn?

Op 9 april 2021
Wanneer kan de groeifaciliteit regeling interessant zijn?

In de tweede helft van afgelopen jaar is de overnamemarkt voor MKB-bedrijven flink aangetrokken. Het aantal verkooptransacties groeide met liefst 15 procent. Daar komt naar ons inzicht nog bij dat in de door coronacrisis getroffen sectoren veel beweging zal ontstaan. We gaan veel bedrijfsbeëindigingen zien, maar ook overnames en krachtenbundelingen. Nadat de ergste stofwolken van de coronacrisis zijn neergedaald verwachten we in vrijwel alle sectoren strategische heroriëntaties.

De kracht van ondernemers is dat zij kansen zien

Kansen om te groeien, hun markt te vergroten of het aanbod uit te breiden. Groei die door bijvoorbeeld een bedrijfsovername, een buy out of expansie in het buitenland kan worden gerealiseerd. Omdat de beschikbare liquide middelen voor dit soort grote investeringen meestal niet toereikend zijn, kloppen zij aan bij financiers. Maar waar ondernemers gewend zijn aan het nemen van risico’s, tonen financiers zich vaak voorzichtiger. Om een overname te kunnen doen moet er vaak extra geïnvesteerd worden. De overheid heeft, om mkb’ers te helpen, de groeifaciliteit in het leven geroepen.

De groeifaciliteit geeft financiers extra zekerheid

De groeifaciliteit is er voor ondernemers die bijvoorbeeld een bedrijfsovername willen doen. De groeifaciliteit geeft in feite financiers een extra garantie bij het verstrekken van leningen. Financiers worden zo over de streep getrokken om met een garantie ondernemingen toch van dienst te zijn met een passende financiering. Deze regeling zou eigenlijk al worden stopgezet, maar om het mkb tijdens de coronacrisis te blijven helpen met het aantrekken van een financiering is besloten deze regeling te verlengen tot 1 juli 2023.

De overheid staat deels garant voor de lening

Als je als ondernemer goede plannen hebt, verdient dit een serieuze kans. En ook al is de bank het daarin met je eens, dan kunnen ze tegelijkertijd nog huiverig zijn om deze plannen te financieren. Zeker in onzekere tijden als een pandemie. Dankzij de groeifaciliteit hoeven financiers minder bang te zijn, omdat de overheid garant staat voor een deel van de lening. Hierdoor wordt het risico van de financier aanzienlijk verlaagd.

ActivFinance is jouw sidekick in alle financieringen

Vanwege de corona pandemie zijn veel ondernemingen in een lastige situatie gekomen. Maar de crisis kent niet alleen verliezers. Kun jij een getroffen concurrent helpen door een overname of krachtenbundeling? Dan kan de groeifaciliteit wellicht interessant zijn. ActivFinance kan je daarin bijstaan. Onze ervaren experts in de regio Gooi en Vechtstreek en de Betuwe hebben alle kennis in huis om voor jou een passende financiële oplossing te realiseren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jouw mogelijkheden bespreken.

Waarom ActivFinance?
  • Persoonlijk contact
  • Snel en gemakkelijk
  • Creatief in oplossingen
  • Het beste netwerk
  • De ideale financiering
  • 100% beveelt ons aan
Vragen?
Neem contact op

Wij helpen je graag verder

 Telefoon: 085 - 018 6000